Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit o figură legendară a politicii britanice. Cine a fost baroneasa Betty Boothroyd

bwbx.io
Betty Boothroyd

Baroneasa Betty Boothroyd, prima femeie care a fost aleasă în funcţia de preşedinte (speaker) al Camerei Comunelor din Regatul Unit, a murit la vârsta de 93 de ani, informează DPA şi Reuters, conform Agerpres.

Actualul preşedinte al Camerei Comunelor, Sir Lindsay Hoyle, i-a adus un omagiu baronesei Boothroyd, despre care a spus că a fost "o persoană unică".

Betty Boothroyd a devenit prima femeie aleasă în funcţia de preşedinte al Camerei Comunelor în aprilie 1992 şi şi-a exercitat acest mandat până în octombrie 2000.

"Betty Boothroyd a fost nu doar o femeie care inspiră, ci şi un politician care inspiră şi, totodată, cineva cu care m-am mândrit că eram prieteni. Să fii prima femeie aleasă preşedinte a fost ceva cu adevărat revoluţionar, iar Betty a sfărâmat cu brio acea barieră. A respectat cu fidelitate regulamentele, avea un stil lipsit de nonsensuri, iar orice critici pe care le aducea erau făcute cu mult umor şi farmec. Betty a fost unică. O femeie cu mintea ascuţită, curajoasă şi formidabilă - îmi va fi dor de ea", a declarat Lindsay Hoyle.

După ce a părăsit funcţia de preşedinte al Camerei Comunelor, Betty Boothroyd a ocupat un loc în camera superioară a Parlamentului britanic - Camera Lorzilor - în calitate de baroneasă Boothroyd, precizează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.