Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit oligarhul rus cu numărul 40: omul de afaceri a decedat suspect în celulă

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

O nouă moarte învăluită în mister din rândul oligarhilor ruși! Igor Șkurko, fostul director general adjunct al companiei energetice Yakuțkenergo și politician în partidul lui Vladimir Putin, a fost găsit marți, 4 aprilie, mort în celulă, informează The Sun. Oficialii ruși spun că nu există dovezi care să indice o crimă. Sursa citată precizează că este a 40-a moarte misterioasă a unui oligarh din Rusia.

Experții concultați de The Sun cred că cel puțin 39 de decese ale unor persoane cu statut social de top - variind de la oligarhi la oameni de știință și chiar generali - ar putea arăta „mâna umbrită și însângerată” a Kremlinului.

Autoritățile ruse nu au oferit detalii cu privire la modul în care Șkurko a murit, dar au spus că dovezile indică faptul că nu există semne ale unei crime.

Ce spune Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia despre deces

Cadavrul lui Igor Șkurko (49 de ani), fost director general adjunct al companiei energetice Yakuțkenergo, a fost descoperit în celula sa.. Serviciul Federal al Penitenciarelor a declarat într-un comunicat: „Pe 4 aprilie, inculpatul a fost găsit într-o celulă a centrului de detenție preventivă fără semne de viață. Medicii sosiți au constatat decesul acestuia. La fața locului a fost chemată o echipă de anchetă. Potrivit datelor preliminare, nu au fost găsite semnele comiterii infracțiunii de omor.”

Pentru ce a fost acuzat

Igor Șkurko era închis după ce a fost acuzat că a luat mită 5.000 de lire.

"Ne vom aminti de el ca o persoană deschisă, ospitalieră, cu o inimă mare și un bun simț al umorului, capul grijuliu al unei familii apropiate”, a transmis compania la care a lucrat.

Șkurko (căsătorit, doi copii) a fost membru al partidului politic pro-Putin Rusia Unită, dar a fost suspendat atunci când a fost acuzat de luare de mită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.