Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit Phil Read, câştigătorul a şapte titluri de campion mondial la categoria regină a motociclismului viteză

phil read

Britanicul Phil Read, câştigătorul a şapte titluri de campion mondial la categoria regină a motociclismului viteză, a încetat din viaţă joi, la vârsta de 83 de ani, a anunţat Yamaha, marcă pentru care acesta a concurat, informează AFP și Agerpres.

Născut pe 1 ianuarie 1939 la Luton, în apropiere de Londra, Read a câştigat primele sale curse în competiţii pe şosea, precum Manx Grand Prix sau Ulster 200, la debutul său în anii 1960.

El şi-a făcut apoi debutul în Campionatul Mondial, pe circuitul din Insula Man, în 1961, câştigând cursa de la categoria 350 cmc.

În 1964, britanicul a cucerit primul său titlu de campion al lumii, cu o motocicletă Yamaha de 250 cmc, titlu care a fost de asemenea primul pentru marca japoneză.

Phil Read a câştigat alte titluri la 250 cmc şi 125 cmc, înainte de a deveni dublu campion mondial la categoria regină, rezervată la momentul respectiv motocicletelor de 500 cmc, în 1972 şi 1974, alături de echipa italiană MV Agusta.

Campionul britanic a disputat ultima sa cursă în 1983, la 43 de ani, în cadrul celebrului TT (Tourist Trophy) de pe Insula Man.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.