Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ A murit Sorin Frunzăverde

Photo: © Europen Parliament/P.Naj-Olearipietro.naj-oleari@europarl.europa.eu

Sorin Frunzăverde, fost important lider PNL, s-a stins din viață la 59 de ani. Sorin Frunzăverde a murit în jurul orei 11, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, în urma unei suferințe îndelungate, anunță reper24.ro. În anul 2015 a fost diagnosticat cu un cancer.

Sorin Frunzăverde, născut la Bocșa pe data de 26 aprilie 1960, a fost unul din cei mai influenți politicieni postdecembrişti ai Caraș-Severinului și ai României. De profesie inginer metalurgist, acesta a fost președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin pentru mai multe mandate, ocupând de-a lungul anilor de mai multe ori și funcția de ministru. Sorin Frunzăverde s-a retras din viața politică după ce a fost condamnat în urmă cu trei ani în dosarul „Voturi pentru Iohannis”.

Citește și: Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis: Chiar preşedintele n-a putut vorbi pentru ca această investiţie să aibă loc în România?

Sorin Frunzăverde a fost membru fondator al FSN, președinte al Camerei de Comerț din Reșița, președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin și deputat de Caraș-Severin. El a deschis prima listă la alegerile europarlamentare din partea PD.

A fost ministru în mai multe guverne la ape și păduri, mediu, turism și, de două ori, a deținut portofoliu de ministru al apărării. Tot el ar fi fost nominalizat pentru a ocupa portofoliul de la interne în momentul ruperii USL.

Citește și: Se anunță un protest de amploare duminică! Se iese în stradă împotriva Mafiei Lemnului

Sorin Frunzăverde a fost și cadru didactic la Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița și a avut două doctorate, al doilea în științe militare.

Născut în 1960, la Bocşa, a avut o carieră fulminantă chiar din primii de după revoluţie. În perioada 1991-1996 a fost preşedinte şi director general a Camerei de Comerţ şi Industrie Caraş Severin. Membru al Partidului Democrat, în perioada 1996-1997 a deținut funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Între 1997 şi 2000 a deţinut mai multe funcţii ministeriale: ministr al Apelor şi Pădurilor (Guvernul Ciorbea), al Turismului (Guvernul Radu Vasile) şi al Apărării (Guvernul Isărescu). A mai deţinut funcţia de ministru al Apărării şi în Guvernul Tăriceanu, în perioada 2006 – 2007.

Citește și: Victor Ponta, ultimatum pentru Ludovic Orban: Are timp până luni, la ora 14:00

Sorin Frunzăverde a fost președintele organizației județene Caraș-Severin a PD (ulterior PDL) Caraş-Severin încă de la înfiinţare. A fost vicepreşedinte şi prim-vicepreşedinte al partiudului şi la nivel naţional. A fost promotorul primirii PD în Partidul Popular European. A fost eurodeputat între 2007 şi 2008, când s-a întors în fruntea CJ Caraş-Severin. În 2012 a fost ales vicepreşedinte al PNL.

Citește și: Rareș Bogdan, dezvăluire despre haosul găsit în ministere! Urmează execuții, inclusiv, în Ministerul de Interne .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.