Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit un cunoscut atacant român, fost triplu campion cu Dinamo, Steaua și FC Argeș

lumanare doliu

Fostul atacant Viorel Turcu, care în cariera sa a jucat la FC Argeş, Steaua şi Dinamo, a decedat la vârsta de 60 de ani, a anunţat, duminică Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o 'minizonă Schengen', pentru că tot mai mulți migranți o preferă

Născut pe 9 august 1960, Viorel Turcu şi-a început cariera în 1977 şi s-a retras în 1992, jucând la FC Argeş, Steaua, Dinamo, FC Olt Scorniceşti, UTA Arad, Nistrul Chişinău şi Szarvasi Vasas.

A debutat în Divizia A la 17 ani şi 10 luni, într-un meci din 1977-1978, cu FC Bihor, în deplasare.

A câştigat titlul cu FC Argeş, Dinamo şi Steaua şi Cupa României în două rânduri cu cele două echipe bucureştene. A adunat 7 selecţii la echipa naţională, reuşind să înscrie o dată, într-un meci cu Japonia.

“Federaţia Română de Fotbal transmite condoleanţe celor apropiaţi. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se menţionează pe site-ul FRF.

Un mesaj de cobdoleanţe a postat şi FC Argeş, în social media: “Viorel Turcu (1960-2020) Odihnească-se în pace! Născut în comuna Slobozia din judeţul Argeş, a început fotbalul la FC Argeş. Debutul s-a petrecut la 17 ani şi 10 luni, într-un meci din penultima etapă a sezonului 1977-1978, cu FC Bihor, în deplasare. În cele 6 sezoane petrecute la FC Argeş, "Sultanul" a câştigat un titlu, a marcat 10 goluri în 86 de meciuri şi a oferit o mulţime de pase de gol. În 1982, atacantul lui FC Argeş a jucat în şapte meciuri pentru România - inclusiv, în amicalul cu Argentina lui Maradona de la Rosario - şi a înscris un gol într-o victorie cu Japonia. A mai jucat în carieră la echipe ca Dinamo, Steaua sau UTA. Un om care a iubit enorm ehipa din Trivale şi ne-a demonstrat-o până în ultima clipă. În ultimele sale comentarii de pe Facebook, ieri, acesta şi-a exprimat supărarea prin care trece vizavi de eliminarea ruşinoasă din Cupa României de ieri. Te vom iubi mereu, Sultane!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.