Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit un mare campion al sportului românesc

lumanare doliu

Fostul canotor Tudor Ştefan, care a adus prima medalie de aur la o ediţie a Campionatelor Mondiale în barca de 2+1, a decedat la vârsta de 77 de ani, informează, luni, Federaţia Română de Canotaj.

Citește și: Clotilde Armand își AMENINȚĂ angajații: dați documentele la DNA sau ZBURAȚI

"Federaţia Română de Canotaj anunţă cu tristeţe trecerea în nefiinţă a lui Tudor Ştefan, Maestru Emerit al Sportului, component al echipajului de dublu rame cu cârmaci (2+). Acesta a obţinut, în anul 1970, alături de Petre Ceapura şi Gheorghe Gheorghiu (cârmaci), prima medalie de aur pentru Romania în această probă la un Campionat Mondial (St. Catharines, Canada). Tudor Ştefan a fost şi medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, alături de Petre Ceapura şi Ladislau Lovrenschi. Drum lin către stele!", se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a FRC.

De asemenea, Clubul Sportiv Dinamo deplânge dispariţia fostului campion mondial.

"Tudor Ştefan, unul dintre primii mari campioni ai canotajului românesc, a murit la vârsta de 77 de ani. Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veşnice a campionului mondial şi medaliat olimpic la canotaj Tudor Ştefan. Născut pe 3 martie 1943, Tudor Ştefan a fost unul dintre primii mari campioni ai canotajului dinamovist. Maestru emerit al sportului, Tudor Ştefan a câştigat prima medalie de aur pentru România la un campionat mondial, în 1970, la 2+1 rame, alături de Petre Ceapura şi Ladislau Lovrenschi (cârmaci). În aceeaşi formulă au câştigat şi bronzul olimpic în 1972, la Munchen. Drum lin, campionule", se precizează în mesajul CS Dinamo de pe pagina oficială de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.