Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A picat un nou 'cap' important în scandalul FIFA: Secretarul general, suspendat 12 luni

fotbal drepturi tv minge

Jerome Valcke, fostul secretar general al Federației internaționale de fotbal (FIFA), a fost suspendat 12 ani din toate funcțiile legate de fotbal de către justiția internă a FIFA, a anunțat vineri instanța supremă a fotbalului.

Francezul, în vârstă de 55 ani, fusese îndepărtat din funcție pe 17 septembrie, după ce a fost implicat într-o afacere de revânzare de bilete la Mondialul 2014, înainte de a fi demis pe 14 ianuarie. Fostul secretar general al FIFA a fost suspendat 12 ani din toate funcțiile legate de fotbal de către comitetul de etică al FIFA pentru că ''a abuzat de cheltuieli de deplasare, a profitat de poziția sa pentru vânzarea de drepturi de televiziune și a distrus probe''.

Lui Valcke i se reproșează că a ''ales în mod constant zboruri private și nu regulate, fără motiv'', că ''a încercat să vândă drepturile TV pentru Mondialele 2018 și 2022 către terți mult sub prețul pieței'' și că ''a încercat să obstrucționeze justiția distrugând probe și dosare''. Suspendarea lui Valcke se adaugă celor ale președintelui demisionar al FIFA, Sepp Blatter și președintelui UEFA, Michel Platini, ambii suspendați tot pentru 8 ani.

Cei doi au făcut apel împotriva acestei suspendări, apel care va fi examinat de comisia de recurs a FIFA pe 15 și 16 februarie. În plină turbulență judiciară pe fondul suspiciunilor de corupție la scară largă, FIFA trebuie să desemneze succesorul lui Blatter pe 26 februarie la Zurich, într-un congres extraordinar, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.