Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A pierdut Vladimir Putin controlul în Belgorod? Partizanii anti-Rusia au început să ia prizonieri și vor să negocize cu guvernatorul din zonă

Al-Jazeera
partizani rusi

Un grup de luptători ruşi pro-Ucraina implicaţi în incursiuni recente în regiunea Belgorod de la graniţa cu Rusia afirmă că a luat prizonieri doi soldaţi ruşi şi se oferă să-i predea în schimbul unei întâlniri cu guvernatorul regional, informează duminică Reuters, relatează Agerpres.

Legiunea Libertatea Rusiei şi Corpul Voluntarilor Ruşi au raportat lupte în regiune în ultimele zile, în timp ce Kievul se pregăteşte să organizeze o contraofensivă împotriva forţelor Kremlinului din Ucraina. Reuters nu a reuşit să verifice independent aceste informaţii.

Într-o înregistrare video de pe canalul Telegram al Legiunii Libertatea Rusiei, un bărbat care se identifică drept comandantul Corpului Voluntarilor Ruşi spune că îi va preda pe cei doi prizonieri guvernatorului Belgorodului, Viaceslav Gladkov, dacă acesta va veni să se întâlnească cu luptătorii în satul Novaia Tovoljanka, înainte de ora locală 17.00 (14.00 GMT). Înregistrarea video îi arată pe cei doi prizonieri, dintre care unul pare să fie rănit şi este întins pe o masă de operaţie. "Astăzi, până la ora 17.00, aveţi posibilitatea de a comunica fără arme şi de a lua acasă doi cetăţeni ruşi, soldaţi obişnuiţi pe care dumneavoastră şi conducerea politică i-aţi trimis la măcel", se arată într-o declaraţie comună postată împreună cu videoclipul.

Nu a existat nicio reacţie imediată din partea lui Gladkov sau a Moscovei.

Ce spune Rusia

Rusia, care a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei în februarie 2022, afirmă că membrii celor două grupuri sunt "terorişti" care acţionează ca reprezentanţi ai Kievului.

Ucraina a negat implicarea directă în atacuri, dar a le-a prezentat ca fiind o consecinţă a invaziei Rusiei.

Duminică, Gladkov a declarat că forţele ucrainene au continuat să bombardeze regiunea sa în timpul nopţii, după ce două persoane au fost ucise cu o seară înainte şi sute de copii au fost evacuaţi de la graniţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.