Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A plâns degeaba. Marele şef Anticorupţie din Prahova, 30 de zile după gratii

primar arestat

Constantin Ispas, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Prahova, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar de corupţie, după ce Tribunalul Prahova a admis propunerea procurorilor DNA. 

În cazul ofiţerului de poliţie judiciară Emanuel Saghel, care este şef serviciu în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, instanţa a dispus ca acesta să fie plasat sub control judiciar. 

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă şi poate fi contestată.

Vezi şi: A plans pana a lesinat in fata instantei, marele sef anticoruptie din Prahova

Cei doi au fost reţinuţi luni noapte, după aproximativ 12 ore de audieri, alături de adjunctul şefului IJP Prahova, Adrian Rădulescu, într-un dosar care vizează mai multe fapte de corupţie. 

Iniţial, DNA a anunţat, într-un comunicat de presă, că Rădulescu va fi prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, alături de ceilalţi doi, Constantin Ispas şi Emanuel Saghel. 

Ulterior, procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar faţă de Rădulescu, astfel că acesta nu va mai fi prezentat instanţei pentru emiterea unui mandat de arestare pe numele său.

Vezi şi: DNA pregătește asaltul final: Ce au reușit procurorii fără să spună

Potrivit unui comunicat al DNA, Constantin Ispas, şeful SJA Prahova din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, a fost reţinut pentru luare de mită, trafic de influenţă (3 infracţiuni), spălare de bani, cercetare abuzivă, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, iar adjunctul IJP Prahova, Adrian Rădulescu, pentru două infracţiuni de cercetare abuzivă.

Ofiţerul de poliţie judiciară Emanuel Saghel - şef serviciu în cadrul BCCO Ploieşti - a fost reţinut pentru luare de mită, trafic de influenţă, şantaj şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, informează Agerpres.

Vezi şi: OFICIAL DNA - De ce au fost reţinuţi şefii de la Anticorupţie şi Crimă Organizată

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.