Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A sărit cu parașuta la 104 ani, dar nu a mai apucat să-și ia certificatul pentru Cartea Recordurilor

profimedia images
femeie de 104 ani sare cu parasuta

O femeie în vârstă de 104 ani din Chicago a murit la câteva zile după ce a făcut un salt cu parașuta care ar putea să o înscrie în Cartea Recordurilor.

La începutul lunii octombrie, femeia a sărit cu parașuta, iar asta i-ar fi putut aduce un certificat Guiness Book drept cel ai longeviv om care a sărit, vreodată, cu parașuta.

Nu a apucat, însă, să îl obțină, deoarece a murit în somn la centrul de bătrâni Brookdale Lake View din Chicago, o săptămână mai târziu, potrivit mediafax.

Sursa citată relatează că femeia aflată la o vârstă considerabilă voia să fie poreclită de îngrijitorul său cu apelativul de „bunica” și avea o energie care nu îi arăta vârsta.

Pe 1 octombrie, Hoffner a făcut un salt cu parașuta în tandem care ar putea să o înscrie în cartea recordurilor ca fiind cea mai în vârstă parașutistă din lume. Ea a sărit dintr-un avion de la 4.100 de metri la Skydive Chicago din Ottawa, Illinois. "Vârsta este doar un număr", declara Hoffner în fața unei mulțimi care o admira, la câteva momente după aterizare.

Nu a fost prima dată când a sărit din avion - acest lucru s-a întâmplat când avea și 100 de ani.

Un prieten apropiat al vârstnicei, Joe Conant, a declarat că lucrează la documente pentru a se asigura că Guinness World Records o certifică pe Hoffner ca fiind cea mai bătrână parașutistă din lume, dar se așteaptă ca acest lucru să dureze ceva timp.

Actualul record a fost stabilit în mai 2022 de Linnéa Ingegärd Larsson, în vârstă de 103 ani, din Suedia.

Hoffner a lucrat timp de peste patru decenii ca operator de telefonie și s-a pensionat în urmă cu 43 de ani. Nu s-a căsătorit niciodată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.