Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A sunat alarma de dezastre în Gorj: Populația, sfătuită să nu se apropie de malurile Jiului

playtech.ro
ro-alert

ISU Gorj a transmis vineri un mesaj Ro-Alert către populație după ce pe râul Jiu cota de inundație a fost depășită. De asemenea, sistemele de alarmare publică au transmis semnalul „Alarmă la dezastre”, cu mesajul ca oamenii să nu se apropie de malurile răului, potrivit Mediafax.

Potrivit ISU Gorj, din cauza precipitațiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, la stația hidrometrică Isconi din județul Hunedoara, pe Jiul de Vest, cota de inundație a fost depășită.

CITEȘTE ȘI: Durerile puternice de spate și de articulații pot arăta că ai nevoie de această vitamină

ISU Gorj a transmis prin intermediul Ro-Alert un mesaj către cetățenii din zonele vizate de pericol cu următorul conținut: „Atenție, creșteri de debite cu posibilitatea depășirii cotelor de inundație preconizate în perioada imediat următoare, pe cursul râului Jiu. Nu traversați râul prin apă și nu vă apropiați de malurile acestuia. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Gorj”.

Totodată, au fost puse în funcțiune sistemele de alarmare a populației în situații de urgentă care au transmis, atât semnalul „Alarmă la dezastre”, compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, cât și mesajul vocal ”Atenție! Acesta nu este un exercițiu! Pe cursul de apă al râului Jiu se vor produce creșteri de debite cu posibilitatea depășirii cotelor de inundație în perioada imediat următoare! Nu traversați râul prin apă, nu vă apropiați de malurile acestuia și nu staționați pe poduri”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.