Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A supravieţuit gripei spaniole, cancerului şi COVID-19: Povestea femeii de 101 ani care s-a vindecat și de coronavirus

newsfeeds.media
coronavirus

Angelina Friedman (101 ani), care locuieşte într-un cămin de bătrâni din nordul statului New York - astfel de centre au fost puternic afectate de pandemie -, a fost diagnosticată cu COVID-19 în luna martie, dar a reuşit să învingă boala, la fel cum a făcut cu gripa spaniolă în secolul trecut şi cu un cancer, a informat marţi cotidianul New York Post.

Fiică de imigranţi italieni, Angelina Friedman s-a născut în 1918 la bordul unei nave ce se îndrepta spre Statele Unite, într-un moment în care gripa spaniolă făcea ravagii, la fel cum se întâmplă în prezent cu noul coronavirus, dar a scăpat teafără.

Mama ei a murit la naştere, iar ea şi cei doi fraţi ai ei au rămas în grija tatălui, în cartierul Brooklyn.

Angelina a fost căsătorită, iar un moment dat atât ea cât şi soţul ei au fost diagnosticaţi cu cancer. "Ea a supravieţuit, el nu", a povestit fiica ei.

Pe 21 martie, bătrâna a fost dusă la spital pentru o procedură medicală de rutină, însă atunci când medicii i-au făcut testul pentru noul coronavirus, rezultatul a ieşit pozitiv. După o săptămână petrecută în spital, a fost retrimisă la căminul de bătrâni, unde a stat în izolare până în data de 20 aprilie, când testul a fost repetat, iar rezultatul a fost negativ.

Primul lucru pe care l-a cerut Angelina Friedman după aceea au fost fire pentru împletit, a spus fiica ei, care în tot acest timp nu şi-a putut vizita mama. Însă ea i-a trimis mesaje de încurajare mamei sale: "Mergi înainte mamă, vei supravieţui nouă tuturor".

Potrivit familiei sale, bătrâna a supravieţuit deoarece are "un ADN supraomenesc". "Mama mea este o supravieţuitoare", a spus fiica ei, Joanne Merola, care a amintit că Angelina a supravieţuit "unor avorturi, hemoragii interne şi cancerului".

Citește și: Autonomia Ținutului Secuiesc a picat în Senat: s-a votat 'cu două mâini' pentru România 'indestructibilă' / VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.