Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A supraviețuit radiațiilor dar a fost ucis de COVID-19 - Coordonatorul operațiunilor de la Cernobîl a murit la 78 de ani

cernobil

Coordonatorul echipelor de lichidare a dezastrului de la Cernobîl, generalul Nikolai Antoshkin, a murit la 78 de ani. El a supraviețuit radiațiilor, dar a murit din cauza coronavirusului.

Nikolai Antoshkin era parlamentar din partea partidului Rusia Unită. Preşedintele parlamentului rus a anunțat că a murit după „o boală grea”. Serghei Nevrov, șeful grupului parlamentar al partidului, a declarat ca generalul Antoshkin a fost internat în spital cu Covid-19, potrivit The New York Times citat de digi24.

Generalul Nikolai Antoshkin a fost comandantul operaţiunii în urma căreia a fost stins focul de la centrala nucleară de la Cernobîl. Atunci a fost expus radiaţiilor, însă și-a revenit, devenind un erou venerat în întreaga Rusie.

Un român aduce cazul Navalnîi în atenția Parlamentului European

Reactorul nr. 4 de la centrala nucleară de la Cernobîl, la nord de Kiev, în Ucraina de azi, a explodat la 26 aprilie 1986. După ce membrii unui echipaj de intervenție au murit din cauza radiațiilor, s-a trecut la stingerea incendiului din aer, cu elicoptere.

Generalul Antoshkin a fost desemnat pilotul comandant al acestei operatiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.