Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'A-ți fi milă de cineva ține de psihicul tău, a face milă ține de duh', a spus duminică Episcopul Covasnei și Harghitei

basilica.ro
Arhiepiscopie tineri romi daruri

„A-ți fi milă de cineva ține de psihicul tău, a face milă ține de duh”, a spus duminică Episcopul Covasnei și Harghitei. Mila are două planuri: sentiment și acțiune, a explicat ierarhul, conform basilica.ro

„Sentimentul ți-l exprimi prin cuvânt, îți este milă de cineva, iar prin actul a face milă cu cineva, sentimentul îl pui în faptă. Înseamnă că ești un om duhovnicesc, om care trăiești în Duhul lui Dumnezeu unde rodește fapta bună.”

Bogatul din Evanghelia duminicii nu a făcut milă cu săracul Lazăr în timpul vieții, deoarece suferea de „un păcat pe care nu-l găsim în Sfânta Scriptură, ci doar în tratatele de morală: nesimțirea”, a spus episcopul. „Bogatul se chinuia în Iad, nu din cauza bogăției lui ci pentru că nu a avut milă față de semenul său.”

Ierarhul a explicat ce înseamnă „sânul lui Avraam, metaforă pentru Rai”.

„Sânul era poala veșmântului exterior la vechii iudei, care acoperea umerii. Cele două părți ridicate de jos se încingeau peste mijloc, unde mamele își purtau copii. Sân, aproape de piept unde copilul se simte bine. Sufletul omului în sânul lui Avraam se simte bine ocrotit și fericit pentru veșnicie”, a spus părintele episcop.

Preasfințitul Părinte Andrei a slujit la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Acoperământul Maicii Domnului” din Miercurea Ciuc. Răspunsurile la strană au fost date de Corala Pocrov a Catedralei Episcopale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.