Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A trecut supărarea pe bănci - Teodorovici intenționează un nou împrumut în aprilie. Ce sumă au ca țintă Finanțele

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) intenționează să împrumute de la bănci în aprilie 3,62 miliarde de lei, inclusiv sumele suplimentare, cu 46,5% mai mult decât în martie și cu 27,3% peste cea atrasă, reiese dintr-un anunț al ministerului, conform Mediafax.

Finanțele și-au propus pentru martie o sumă de 2,47 miliarde de lei, dar au atras 2,827 miliarde de lei, dintre care 2,727 miliarde de lei suma țintă orientativă, potrivit datelor afișate de Banca Națională a României (BNR).

Ministrul Apărării nu se sfiește să recunoască problemele cu care se confruntă Armata: Capabilitățile noastre sunt învechite

Pentru a obține suma vizată în aprilie, MFP a anunțat că va scoate pe piață titluri de stat în valoare de 400 de milioane de lei, cât în luna precedentă, printr-o singură licitație, care va fi organizată la data de 11 aprilie și care va avea o maturitate de un an.

Finanțele au programate alte șapte sesiuni pentru a vinde obligațiuni guvernamentale, cu una mai multe decât luna precedentă, iar suma totală dorită este de 3,2 miliarde de lei, cu 54,6% peste suma vizată luna trecută.

Mai exact, MFP plănuiește să împrumute o sumă țintă orientativă de 2,8 miliarde de lei, cu 55,55% mai mult decât cea vizată în martie, pe care să o completeze cu 420 de milioane de lei din șapte sesiuni suplimentare de oferte neconcurențiale, un nivel, de asemenea, cu 55,55% peste cel vizat luna precedentă.

Finanțele vor organiza trei sesiuni de obligațiuni guvernamentale de câte 500 de milioane de lei, două de câte 400 de milioane de lei, una de 300 de milioane de lei și alta de 200 de milioane de lei, cărora le corespund unele neconcurențiale de câte 75 de milioane de lei, 60 de milioane de lei, 45 de milioane de lei și 30 de milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.