Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ După Moderna, și Pfizer spune că o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 este necesară

Pfizer BioNTech
Pfizer

CEO-ul Pfizer spune că o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 este necesară, probabil în termen de 12 luni. Mai mult, este posibil ca oamenii să fie nevoiţi să se vaccineze anual împotriva virusului.

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, la CNBC.

Acesta a adăugat că vaccinurile vor fi un instrument important în lupta împotriva variantelor extrem de contagioase.

Citește și: VIDEO România cumpără încă 4,2 milioane de vaccinuri Pfizer

Pfizer a declarat la începutul acestei luni că datele actualizate din studiul său clinic au arătat că vaccinul său este extrem de eficient la şase luni după a doua doză.

În februarie, Pfizer şi BioNTech au declarat că testează o a treia doză din vaccinul anti-COVID-19 pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului.

Un anunţ similar a fost făcut și de compania Moderna. Deşi vaccinul Moderna are acum o eficiență de peste 90% la şase luni după administrarea celei de-a doua doze, a treia doză ar urma să crească protecţia imunitară.

Citește și: Moderna introduce a treia doză, din toamnă: Imunitatea cu vaccinul Moderna este de doar 6 luni

„Virusul se modifică suficient de mult pentru ca sistemul imun să nu-l mai recunoască şi astfel este necesar un nou vaccin. Aceasta a treia doză este un buster necesar pentru a ne asigura o protecţie ridicată şi la tulpina sud-africană şi probabil va fi testat în curând şi pentru cea braziliană”, declara Octavian Jurma, cercetător ştiinţific.

Deşi vaccinurile par să ofere o protecţie foarte mare, s-a dovedit că noile variante reduc eficiența acestora.

Reprezentanţii Moderna spun că vaccinurile anuale anti-COVID-19 vor deveni un fapt comun şi că noul coronavirus nu va dispărea de pe planetă.

„Profilul se potriveşte cu profilurile celorlalte vaccinuri aprobate care oferă un beneficiu semnificativ. Prin urmare, sperăm că majoritatea oamenilor se vor imuniza în continuare, chiar dacă vor avea câteva zile mai critice, cu simptome asemănătoare gripei. Ei trebuie să ştie că acest vaccin oferă o protecţie împotriva bolii COVID-19”, a declarat Stephen Hoge, preşedinte Moderna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.