Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A treia ediţie Smart Sart USA la final - Ce a adus nou această ediţie pentru actualii şi viitori întreprinzători

Smart Start USA
Smart Start

Ultima conferință “Smart Start USA – Oportunități de dezvoltare pentru internaționalizarea afacerilor românești” din ediția a treia în România a road show –ului Smart Start USA a avut loc la Constanța, se arată într-un comunicat postat pe pagina de socailizarea a fostului ministru pentru IMM Ilan Laufer.

Acesta a participat la conferinţă alături de prof.univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității ”Ovidius” din Constanța, George Fulina, director AIMMAIPE Constanța și Vlad Danciu, director Smart Start USA.

Antreprenorii locali au aflat informații utile despre oportunitățile oferite de Smart Start USA și facilitățile asigurate prin intrarea în această comunitate a celor care vor să se dezvolte pe o piață competitivă, cum este cea americană, tipuri de businessuri care au avut succes prin Smart Start USA, tipologia socială, economică, juridică și fiscală din Statele Unite ale Americii.

Citeşte şi: Microsoft prinde din zbor un contract de miliarde - Cu cine va semna gigantul software

De asemenea, s-au familiarizat și cu programele alternative oferite de statul român pentru dezvoltarea afacerilor în străinătate, dar și cu oferta educațională a Universității ”Ovidius” în domeniul antreprenoriatului și comerțului exterior.

Ilan Laufer a prezentat și concursul lansat cu ocazia acestei ediții a Smart Start USA prin care anual cele mai bune 10 proiecte înscrise în platformă vor obține o bursă de implementare a afacerii pe piața americană, prin care le vor fi asigurate toate cheltuielile ocazionate de transport, cazare și alte costuri, pe o perioadă de 6 luni de incubare, antreprenorii constănțeni prezenți, fiind foarte interesați de a intra în această competiție.

Smart Start USA se adresează antreprenorilor care doresc să-și extindă afacerile pe piețele internaționale, în special pe piața americană.

Totodată este singurul program privat din România care contribuie concret la dezvoltarea Parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite, sprijinind atât dezvoltarea sectoarelor economice prioritare pentru exporturile românești, cât și consolidarea relațiilor comerciale româno-americane.

Smart Start USA este șansa reală a antreprenorilor români de a depăși granițele României și ale Europei, de a intra pe cea mai mare piață a lumii și a beneficia de oportunitățile de dezvoltare ale acesteia.

În total, până acum, în cadrul misiunilor economice din Statele Unite, au participat aproximativ 150 de companii românești care, prin dialogul direct cu reprezentanți ai administrației locale și ai comunității de business americane s-au familiarizat atât cu oportunitățile concrete de afaceri, cât și cu particularitățile economice și legislative reale ale pieței americane.

În urma acestor dialoguri, pe subiecte din industria IT, logistică, imobiliare, industria prelucrătoare, textile și industria alimentară, ideile de extindere pe piața americană au fost puse în practică, transformând planurile de afaceri în business-uri de succes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.