Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'A venit vremea să aflăm': Ce conțin rapoartele din Arhiva SIPA

revisteaua.ro
arhiva

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, la Antena 3, că, el personal, nu știe ce se află în arhiva SIPA, dar că, potrivit unora , ar exista înscrisuri de valoare istorică și cultură, dar și secrete de stat.

Putin: 'Rusia nu va sta cu mâinile-n sân la amplasarea scuturilor americane anti-rachetă' - VIDEO

,,Aduce la cunoștință conținutul rapoartelor, dar nu vom vedea doar nume și prenume, ci ce se spune despre inventariere, păstrarea documentelor, distrugerea documentelor (...) Intră comisia în arhivă. Ce va fi în arhivă, eu nu știu. Unii spun că există documente privind vechimea unor funcționari din . Este o prioritate absolută”.

„A venit vremea să aflăm. Logica mea și așteptarea mea, comisia să lucreze trei ani, iar documentele să se ducă unde trebuie. La cele personale să consulte persoana, dacă vrea să afle sau nu, după trei ani distruse. Secretele de serviciu vor fi desecretizate de ministrul de Justiție prin ordin. Dacă e de viața privata, le dai la o parte. Indiciile cu privire la fapte care constituie infracțiuni. Ce face comisia aia? Le trimite la Ministerul Public, care decide ce face mai departe. Poți găsi înscrisuri care constituie valoare istorică și cultură. Ești obligat să le trimiți la Arhivele Naționale. Secretele de stat trebuie păstrare 50 de ani, în alea nu poți intra. Pot fi și informații de interes public”, a mai spus ministrul Toader.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.