Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abbas condamnă atacul de la Ierusalim, în cadrul unei convorbiri telefonice cu Netanyahu

Benjamin Netanyahu

Liderul palestinian Mahmoud Abbas a condamnat vineri atacul de la moscheea al-Aqsa, în Ierusalimul de Est, în cadrul unei convorbiri telefonice cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, relatează Xinhua. Abbas a afirmat că se opune violenţelor oricărei părţi, în special în locuri religioase, a anunţat agenţia de presă palestiniană WAFA.

El i-a cerut de asemenea premierului israelian să retragă măsurile luate la moscheea al-Aqsa şi să o redeschidă pentru credincioşi, avertizând asupra unor posibile consecinţe în urma acestor măsuri. Netanyahu a afirmat că statu-quo-ul moscheii al-Aqsa nu a fost schimbat şi a lansat un apel la reţinere de ambele părţi.

La un alt nivel, preşedinţia palestiniană a afirmat că poartă consultări cu Iordania pentru a anula restricţiile israeliene impuse la moscheea al-Aqsa şi pentru redeschiderea lăcaşului. Vineri dimineaţa, trei palestinieni au fost împuşcaţi mortal de forţe israeliene în complexul moscheii al-Aqsa. Doi ofiţeri israelieni au fost de asemenea ucişi în cursul atacului. După atac, poliţia israeliană a închis moscheea al-Aqsa până la o notificare ulterioară. Este primul atac major cu arme de foc care are loc după mai mulţi ani în Oraşul Vechi, situat în Ierusalimul de est, anexat şi ocupat de Israel, conform Agerpres.

Noile violenţe izbucnite în octombrie 2015 în Israel şi teritoriile palestiniene au provocat moartea a 280 de palestinieni, 42 israelieni, doi americani, doi iordanieni, un eritreean, un sudanez şi a unei britanice, conform unui bilanţ realizat de AFP. Majoritatea palestinienilor ucişi sunt autori sau presupuşi autori de atacuri, de cele mai multe ori tineri înarmaţi cu cuţite care acţionează singuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.