Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abia acum s-a aflat: Amănunte incendiare despre atacurile acustice din Cuba asupra unor diplomați americani

sua cuba

Abia acum s-au aflat mai multe amănunte incendiare despre atacurile acustice din Cuba asupra diplomaţilor americani. Pentru prima oară putem să ne dăm seama ce-au auzit sau, mai bine zis, cum au fost atacaţi unii diplomaţi americani din Cuba. Jurnaliştii de la Associated Press au obţinut înregistrări ale unei agresiuni desprinse parcă dintr-un film al Războiului Rece. Cauzele exacte nu se ştiu încă, nici măcar cine a fost în spatele atacului, dar relaţiile dintre cele două ţări s-au răcit semnificativ, conform TVR.

Citește și: BOMBĂ în Guvern: Mihai Tudose riscă să fie DEMIS! Un ministru greu e în CONFLICT cu premierul

Sunetul obţinut de Associated Press combină mai multe frecvenţe înalte. Înregistrările variază, dar sunetul nu este unul continuu - nici duratele, nici pauzele nu sunt egale. Teorii sunt multe: spre exemplu, antene parabolice sau dispozitive care să emită aceste sunete la distanţă - pentru că în interiorul reşedinţelor şi obiectivelor americane din Havana nu s-a găsit nimic.

Citeşte şi: Liviu Dragnea l-ar putea concura pe Klaus Iohannis la prezidenţiale: 'Ar fi candidatul cu şanse reale să câştige'

La sfârşitul anului trecut, mai mulţi angajaţi ai reprezentanţelor diplomatice americane s-au plâns de probleme de sănătate. S-a stabilit că au fost ţinta unor atacuri acustice - au fost repatriaţi. Statele Unite şi-au retras apoi mai mult din jumătate din personalul ambasadei de la Havana şi au expulzat 15 diplomaţi cubanezi din America. Autorităţile comuniste afirmă că Washingtonul politizează situaţia, după ce a spus, în repetate rânduri, că nu a fost în spatele atacurilor şi că le investighează. Chiar Statele Unite au precizat că nu suspectează Cuba de subversiune, mai spune sursa citată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.