Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abia instalat în funcție, noul ministru al apărării este acuzat: Angajata unui muzeu susține că a scris, împreună cu șeful ei, teza de doctorat a lui Tîlvăr

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Angel Tîlvăr

Un muzeograf de la Muzeul Vrancei susține că a lucrat împreună cu directorul muzeului, Horia Dumitrescu, „care venea la 5 dimineața și lucra cu cheia în ușă”, la teza de doctorat a ministrului apărării, Angel Tîlvăr. „Ne-am apucat și am făcut teza de doctorat a lui Angel Tîlvăr de la zero. De la ze-ro!”, a spus joi, într-un interviu cu Libertatea, Aurora Apostu.

Angel Tîlvăr și-a susținut teza de doctorat în istorie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în 2012. Subiectul lucrării: „Relațiile româno-israeliene între 1948-1989”.

Intervievat de Libertatea, fostul director Horia Dumitrescu a declarat: „Este meritul lui, iar ceea ce a apărut în presă din partea a doi nemernici, din partea a doi semidocți pe care am făcut prostia să-i angajez și să-i ajut, au făcut din asta un scandal național. Problema a mai fost ridicată tot de cei doi, la alegerile naționale trecute, când domnul Tîlvăr a candidat pentru postul de senator. Părerea mea e una clară: pentru comunitatea județeană, domnul Tîlvăr este sclipitor. Vă rog să rețineți: sclipitor! Ceea ce nu place. Orice îți acceptă omul, numai nu să-i fii superior. Și de aici toate aceste mizerii care se încearcă să fie aruncate pe el.”

„Aurora Apostu este labilă psihic și are destule probleme de sănătate. Fratele ei a murit de demență”, mai spune fostul director, cu referire la muzeograful care îl acuză pe noul ministru al apărării.

Un alt angajat al muzeului a făcut o plângere penală pe aceast subiect, însă DNA a clasat dosarul.

Intervievat de ziar, ministrul Angel Tîlvăr susține că „Nu am cerut niciodată cuiva de la Muzeul Vrancei să scrie ceva legat de lucrarea mea de doctorat. Îmi asum fiecare cuvânt pe care l-am scris acolo și pot să o susțin din nou public, fără nicio problemă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.