Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abia scăpat din ghearele ANI, un vicepreşedinte PNL face apel la o nouă etică politică

sigla noua pnl

Garda veche din noul PNL îşi alege joi un preşedinte care să-i ia locul lui Klaus Iohannis. În cursă sunt Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu. Europarlamentarul Eduard Hellvig, vicepreşedinte PNL, face apel la colegii de partid pentru raportarea la "solicitarea imperativă a românilor privind o nouă etică politică și publică".

Acuzat de incompatibilitate de ANI, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, Hellvig a scăpat de acuzaţii printr-o decizie a ÎCCJ, pronunţată pe 10 decembrie. ANI l-a acuzat de incompatibilitate pentru că în perioada în care acesta ocupă funcţia de ministru Turismului ar fi exercitat simultan şi funcţia de director în cadrul SC Sintezis Birotică SRL, încălcând dispoziţiile din Legea nr.161/2003.

Eduard Hellvig nu îşi exprimă o opiţiune clară pentru unul dintre cei doi candidaţi la funcţia de copreşedinte PNL, însă îndeamnă, prin citate din Max Weber şi Adrian Marino, la respectarea mesajului dat de electorat pe 16 noiembrie. "Consider că în PNL 'România lucrului bine făcut' trebuie să însemne validarea unui program construit în jurul unor elemente fundamentale: onorarea promisiunilor, stabilitate și predictibilitate pentru a obține rezultate vizibile, care să occidentalizeze o Românie în care domnia legii și a statului de drept să fie pe deplin asigurate. Pentru această schimbare de paradigmă, este nevoie de o nouă etică politică și publică, iar PNL e prima forță chemată să răspundă acestui imperativ", scrie Hellvig pe blog.

"PNL trebuie să devină tot mai mult un partid construit pe afinitate de valori, nu de interese, cu structuri dinamice, deschis oamenilor care trăiesc pentru politică, nu din politică - în distincția binecunoscută făcută de Max Weber: 'Cel ce trăiește pentru politică trăiește lăuntric din asta'.

În politică nu se pot face minuni peste noapte, nu pot fi scoși din pălărie îngeri care să-și asume grija interesului național. Dar avem o responsabilitate imensă pentru a scăpa de „lipsa cronică de sistematizare”, diagnosticată de Adrian Marino. Există câteva remedii indispensabile, pe care cărturarul clujean le enumera: seriozitate și continuitate, tenacitate și minimă precizie.

Celor care își asumă conducerea PNL în această etapă consider că le revine misiunea de a crea premisele afirmării unui leadership moral și competent în partid și, când va fi nevoie, la nivel guvernamental", mai scrie europarlamentarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.