Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abonamentele pentru Festivalul George Enescu au fost distribuite prin tragere la sorţi

http://stiri.tvr.ro
Concursul George Enescu

Abonamentele pentru concertele de la Ateneul Român şi Sala Palatului din cadrul Festivalului „George Enescu” 2021 au fost distribuite aleatoriu joi, în urma tragerii la sorţi organizate pe baza platformei random.org, informează News.ro.

Evenimentul a fost transmis în direct pe www.festivalenescu.ro, pe pagina de Facebook a festivalului şi a Eventim.

Biletele individuale vor fi puse în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, online, pe site-urile Eventim şi al festivalului.

Tragerea la sorţi a avut loc la salonul de protocol al Ateneului Român, în prezenţa unei comisii de specialitate formată din avocatul Marius Gheldiu şi notarul Paula Rosenberg.

Selecţia a fost făcută prin metode electronice, pe baza site-ului random.org, fără posibilitatea intervenţiei umane în algoritmul de alegere a câştigătorilor.

Un număr de 4.389 de persoane s-au înscris la loteria organizată pentru a pune în vânzare abonamentele la ediţia 2021 a Festivalului „Enescu”. S-au înscris 2.184 de persoane pentru 1.104 abonamente la Sala Palatului, respectiv 2.185, pentru 170 de abonamente pentru concertele de la Ateneul Român. Fiecare solicitant a avut voie să opteze pentru maxim două abonamente.

Pentru fiecare categorie de abonamente s-a extras o listă de rezervă cu 50 de nume. În cazul în care vor exista abonamente neachitate până la data de 16 iulie, conform procedurii, se va trece la lista de rezervă (în ordinea extragerii).

Listele complete cu numerele extrase şi câştigătorii pot fi consultate public pe site-ul www.eventim.ro.

După extragere, câştigătorii vor fi contactaţi prin e-mail/telefon şi vor putea achiziţiona abonamentele până pe 16 iulie 2021 (data băncii). Aceştia vor primi un link pentru a efectua plata.

Abonamentele se vor emite în format print@home sau în format printat în funcţie de opţiunea exprimată la înscriere. Clienţii care nu achită abonamentele până la data de 16 iulie (data băncii) vor pierde dreptul de cumpărare acesta fiind transferat următoarei persoane de pe lista de aşteptare. Pe 16 iulie 2021 se va încheia perioada de plată, urmând ca abonamentele să fie distribuite până pe data de 12 august 2021.

Ulterior, dacă există abonamente care nu sunt achitate la timp de câştigători, din lista de rezervă vor fi aleşi în ordinea extragerii alţi clienţi ce vor avea posibilitatea de a cumpăra abonamente. Aceştia vor avea la dispoziţie 7 zile pentru plată. Daca mai rămân abonamente neachitate acestea vor fi puse la vânzare direct pe site-ul Eventim şi pe site-ul festivalului.

Persoanele interesate pot contacta direct echipa Eventim pentru mai multe detalii, la adresa de mail contact@eventim.ro sau la telefon 0728 999 775, de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora 18.00.

Înscrierea pentru loteria abonamentelor a avut loc între 9 şi 28 iunie, pe site-ul eventim.ro. Este a doua ediţie la care organizatorii Festivalului Internaţional „George Enescu” optează pentru această variantă.

Abonamentele la Sala Auditorium vor fi puse în vânzare la liber, pe site-urile eventim.ro şi festivalenescu.ro, deoarece nu au generat suficientă concurenţă pentru a justifica o tragere la sorţi.

Festivalul Internaţional „George Enescu” 2021 se va desfăşura între 28 august şi 26 septembrie, la Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, cu tema „O istorie din iubire”. Ediţia cu numpărul 25 va fi cea mai lungă din istoria evenimentului şi va marca 140 de ani de la naşterea lui George Enescu.

Spre deosebire de celelalte ediţii, Festivalul „Enescu” 2021 va trece printr-o serie de transformări şi adaptări, în contextul sanitar.

Cele 78 de concerte sunt organizate în patru serii:

• Mari Orchestre ale Lumii (concerte desfăşurate la Sala Palatului)

• Concerte şi Recitaluri (Ateneul Român, după amiaza)

• Muzica Secolului XXI (Sala Radio)

• Enescu şi Contemporanii (concerte de dimineaţă, la Sala Auditorium)

Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program. Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condiţiilor sanitare, iar purtarea măştii va fi obligatorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.