Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abris se retrage din Cargounit, liderul polonez în leasing de locomotive

investitii

Fondul de private equity de top din Europa Centrală, Abris Capital, a semnat un acord pentru vânzarea pachetului său de acţiuni în Cargounit, cel mai mare furnizor independent de locomotive în leasing, către Three Seas Initiative Investment Fund, controlat de Amber Infrastructure Group, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Conform sursei citate, închiderea tranzacţiei este supusă condiţiilor obişnuite precedente şi se aşteaptă să aibă loc până la sfârşitul anului.

Cargounit este cel mai mare operator de leasing de locomotive din Polonia, care oferă o gamă completă de servicii şi este condus de o echipă de management cu o experienţă deosebită. Abris a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni în această companie în mai 2016 şi ulterior a investit capital suplimentar pentru expansiunea flotei.

Pe parcursul investiţiei Abris, compania a cunoscut o dezvoltare susţinută, cu o creştere de peste trei ori a veniturilor şi profitului. De asemenea, Cargounit a implementat mai multe iniţiative de afaceri importante, având ca scop rezilienţa veniturilor şi a fluxului de numerar, precum şi extinderea gamei de servicii oferite.

Până în prezent, Abris Capital a investit în peste 25 de companii din cinci ţări din Europa Centrală şi de Est şi deţine în portofoliul curent patru companii româneşti: Pehart, Green Group, GTS Group şi Dentotal Protect.

Cargounit, companie cu o flotă diversificată de aproximativ 180 locomotive electrice şi diesel de manevră, este liderul în furnizare de soluţii personalizate pentru leasingul locomotivelor pe piaţa poloneză - a doua piaţă în transportul feroviar de marfă din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.