Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abrogarea pensiilor speciale, raport de RESPINGERE în Comisia pentru muncă. Miscare NEAŞTEPTATĂ a senatorilor PNL şi PMP

club.commonhealth.com.tw
pensie

Comisia pentru muncă din Senat a dat marţi raport de respingere propunerii legislative care vizează abrogarea pensiilor speciale. Senatorii PNL şi PMP s-au abţinut de la vot.

Citeşte şi: Un NOU dosar pentru judecătoarea care a retrocedat ILEGAL un sat întreg: Ce ACUZAŢII îi aduc procurorii DNA

Iniţiatorii proiectului, parlamentarii USR, propun restabilirea egalităţii în relaţia cu statul prin abrogarea regimurilor de pensii speciale şi revenirea la principiul contributivităţii. Regula trebuie să fie, potrivit acestora, "la contribuţiile egale - pensii egale".

De asemenea, proiectul mai prevede menţinerea a două excepţii de la această regulă pentru pensiile militare de stat, excepţie care există şi în celelalte ţări membre NATO, şi pentru pensiile magistraţilor, unde Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) recomandă un regim de pensionare special, scrie AGERPRES.

Conform expunerii de motive, regimul pensiilor speciale "nu respectă principiul contributivităţii, distorsionând astfel funcţionarea sistemului de pensii, în timp ce resursele bugetare sunt limitate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.