Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abrogarea recursului compensatoriu! Zegrean: Ar genera o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban

ziaruldeiasi.ro
augustin zegrean

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a atras atenția, luni, într-o intervenție la Digi 24, că dacă Guvernul Orban își asumă răspunderea printr-o ordonanță de urgență pe abrogarea recursului compensatoriu atunci cel mai probabil în Parlament ar putea fi depusă o moțiune de cenzură, întrucât referendumul pe justiție prevede că nu mai pot fi date OUG-uri în domeniul Justiției.

Citește și: Începe MĂCELUL în justiție: Cătălin Predoiu alege șefii de la DNA, DIICOT sau Parchetul General

"Ne-am lăudat cu referendumul si cu rezultatele din 26 mai, când se spunea că nu se vor mai adăuga OUG în domeniul justiţiei. A uitat deja lumea despre asta? Păi nu se poate adopta prin OUG, pentru că aşa a spus poporul atunci, nu mai adoptăm legi ale justiţiei prin OUG.

Ar fi o premieră absolută pentru România să se ducă Guvernul în Parlament cu angajarea răspunderii pe abrogarea unei legi.

Asumarea pe abrogarea recursului compensatoriu e o chestiune serioasă pentru că ar genera o moțiune de cenzură. Moțiunea de cenzură poate fi depusă și dacă nu își asumă răspunderea Guvernul.

Angajarea de răspundere se face când guvernul e sigur pe majoritatea parlamentară sau când vrea să îşi verifice majoritatea parlamentară”

Ar fi normal să fie adoptat un proiect de lege. Guvernul să adopte un proiect de lege pe care să îl trimită în Parlament. Ar dura adoptarea proiectului cât ar vrea parlamentarii. Pe de altă parte, ar putea să treacă și-ntr-o săptămână. Eu cred că niciun partid nu vrea să abroge acestă lege, fiecare spune ce crede că vrea să audă poporul”, a spus Augustin Zegrean la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.