Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abuz de putere la nivel înalt - Președintele Braziliei, poreclit 'Trump de la tropice', i-a oferit fiului o funcție importantă în SUA

Jair Bolsonaro

Președintele brazilian Jair Bolsonaro i-a oferit celui de-al treilea său fiu, Eduardo Bolsonaro, în vârstă de 35 ani, funcția de ambasador al Braziliei la Washington, informează site-ul postului BBC, potrivit Mediafax.

Eduardo Bolsonaro este numit de presă "ministrul de Externe din umbră" ca urmare a influenței puternice pe care o exercită asupra ideilor de politică externă ale președintelui Braziliei.

În cazul în care va accepta postul de ambasador, lucru pe care a spus că îl va face, Eduardo Bolsonaro va trebui să demisioneze din funcția de membru al Congresului de la Brasilia.

Finală de infarct - Simona Halep, înainte de duelul cu Serena Williams: 'Sunt mai disperată să câştig eu Wimbledonul decât să o opresc'

Fără să țină cont de poziția tradițional precaută în plan diplomatic a Braziliei, atât președintele, cât și fiul său, se declară proamericani.

Jair Bolsonaro, poreclit "Trump de la tropice", care a fost ales președinte pe fondul frustrării alegătorilor faţă de violenţa, corupţia şi problemele economice din Brazilia, a promis că va restabili ordinea în ţară, inclusiv prin folosirea unor metode dure. Însă criticii săi semnalează cu îngrijorare o aparentă înclinaţie a acestuia spre autoritarism şi intoleranţă.

Influenţa modelului politic promovat în SUA de Trump a fost recunoscută chiar și de Bolsonaro, care a afirmat că: "Trump este un exemplu pentru mine … şi în multe feluri pentru Brazilia".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.