Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ABUZ IPJ Timiș AMENDEAZĂ DOAR cetățenii care încalcă ordonanțele militare, NU și pe primarul Nicolae Robu, care le ignoră

Tion
Nicolae Robu

Prevederile din ordonanțele militare se aplică doar pentru o parte dintre cetățeni. Se întâmplă în Timișoara, iar abuzurile sunt girate de IPJ Timiș. Zilnic, sute de timișoreni se aleg cu amenzi pentru că au încălcat prevederile ordonanțelor militare. Fie acă ieșit fără declarații, fie că motivele pentru care ies nu sunt prevăzute în ordonanțe, timișorenii se aleg cu amenzi.

Citește și: Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, dă CU FLIT prevederilor din Ordonanța 4, impuse de Marcel Vela

Legea însă nu se aplică și pentru Primăria Timișoara, instituție care e obligată prin lege, încă de la intrarea în vigoare a Ordonanței 4, să spele și să dezinfecteze străzile orașului, scările de bloc și să monteze dozatoare cu lichid antibacterian. Doar 10% din străzile din oraș au fost dezinfectate, iar de scări de bloc dezinfectate nu se pune problema. Nici dozatoare nu au fost montate, însă IPJ Timiș nu a luat nicio măsură.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat public că nu va respecta prevederile ordonanței, pentru că nu are cum, orașul fiind prea mare și timpul prea scurt, însă nu a fost amendat. IPJ Timiș nici măcar nu a dispus verificări. ȘTIRIPESURSE.ro a cerut IPJ Timiș să comunice dacă au fost date amenzi primăriei, însă reprezentanții instituției ne-au spus că nu pot comunica acest lucru întrucât de comunicare se ocupă Prefectura. Am verificat și la Prefectura Timiș, însă acolo nu au ajuns informări despre astfel de controale desfășurate de IPJ Timiș. Și nu e prima dată când IPJ Timiș, instituție care trebuie să se ocupe cu aplicarea legii pentru toți cetățenii, închide strâns ochii la abuzurile primarului. În trecut, instituția a amendat primăria pentru că nu curăță străzile de zăpadă abia după ce a fost somată de prefect să pună legea în aplicare. Au fost și cazuri în care IPJ Timiș nu a luat deloc măsuri, cum ar fi fost o filmare în care mașina primarului circula pe liniile de tramvai printr-o zonă nepermisă. Robu, firește, nu s-a ales cu nicio amendă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.