Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abuzul în serviciu încinge spiritele în coaliția de guvernare (Surse)

Foto Inquam Photos
ciolacu ciucă gorghiu

Liderii coaliției de guvernare se vor întâlni, astăzi, de la ora 13.00, pentru a decide asupra pragului la abuz în serviciu. Ședința va fi una în format extins, asta pentru că vor participa și prim-vicepreședinții, dar și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

În cadrul dezbaterilor de ieri, liberalii propus un prag variabil. Ei au cerut ca pragul la abuzul în serviciu să fie de două salarii medii brute pe economie, iar discuția s-a concentrat în jurul sumei de 6000 de lei.

În Comisia Juridică a Camerei Deputaților nu s-a ajuns la niciun consens, asta pentru că cei de la PSD și PNL sunt pe poziții radical diferite.

Liderii coaliției de guvernare se vor întâlni într-o ședință care se anunță tensionată și vor decide calea de urmat. Ulterior, decizia coaliției va fi transpusă în practică la Comisia Juridică a Camerei Deputaților, urmând ca, miercuri, legea să fie votată în plen.

Ciolacu a dat semnalul

„Atât eu cât și prim-ministrul Nicolae Ciucă am spus că sprijinim propunerea venită de la Ministerul Justiției, care este o propunere venită de la specialiști din Justiție. Dacă s-a schimbat ceva, nu am nicio problemă, putem să propunem și un euro, nu asta este important”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că a discutat despre prag doar cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, nu și cu alți lideri liberali.

„Am vorbit cu președintele PNL și amândoi am decis că susținem propunerea ministrului Justiției. Eu cu domnul Nicolae Ciucă nu am vorbit despre o sumă, am vorbit despre o propunere a Ministerului Justiției. Nu mă întrebați pe mine ce s-a schimbat. Eu v-am spus ce am susținut public. Colegii au fost informați de către domnul Predoiu, și domnul Predoiu, normal, fiind ministrul Justiției, să explice de ce a venit cu propunerea de 9.000 de lei și cum este abordarea. Susțin varianta specialiștilor, nu a Ministerului Justiției”, încheie Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.