Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiune-recul împotriva partidelor maghiare: CNMR cere în instanță desființarea UDMR, PPMT și PCM

sigla UDMR
UDMR

Existența partidelor maghiare din România - UDMR, PPMT și PCM - este contestată de Coaliția Națională pentru Modernizarea României. Organizația condusă de Alexandru Cumpănașu reacționează la solicitările formulate de cele trei partide în legătură cu așa-zisul Ținut Secuiesc și solicită în instanță constatarea funcționării celor trei formațiuni în afara cadrului legal.

Vezi și: Un medic nutriționist șochează: Mâncarea bogată în grăsimi nu îngrașă/ STUDIU

„În urmă cu o saptămâna, CNMR a luat decizia de a contesta în Instanță funcționarea politică si parlamentară a Partidului civic maghiar pentru atitudinile anti-românesti și dovezile prezentate de CNMR privind implicarea serviciilor secrete maghiare în politica internă a României (fostul șef al serviciilor secrete maghiare este actualul Președinte de onoare al PCM si Președinte al Parlamentului de la Budapesta).

Acțiunea de la Cluj-Napoca de acum doua zile a UDMR, PCM si PPMT confirmă intru totul avertismentele repetate ale CNMR cu privire la motivația externă a acțiunilor celor trei formațiuni in activitatea din România.

Pretențiile celor trei lideri care au semnat Declarația de la Cluj-Napoca de a solicita: ”negocieri cu Statul român” (din care aceștia fac parte în calitate de parlamentari, presedinți de Consilii județene, Primării, foști miniștri), “Statutul ținutului secuiesc in granițele istorice si echivalarea limbii maghiare cu limba română ca limba oficială” reprezintă actul final al unei strategii de încercare a destabilizării politice si instituționale ale României.

În concluzie, CNMR anuntă atacarea în Instanța de judecată a funcționării în actualul cadru legal a UDMR, PPMT și PCM”, se arată într-un comunicat la Coaliției Naționale pentru Modernizarea României.

Vezi și: 12 lucruri ciudate care se întâmplă în corpul tău când este foarte frig

CNMR consideră că Statul român, în încercarea de a oferi un cadru cât mai larg reprezentării minorităților, a încălcat legea, permițând funcționarea celor trei „structuri anti-românești” pe criterii entice si cu reprezentare parlamentară diferențiată față de restul partidelor.

„Reamintim inițiativa CNMR de retragere a “Ordinului Steaua României în grad de comandor” a Președintelui UDMR Kelemen Hunor, solicitare soldată în cele din urma cu o decizie favorabilă din partea membrilor Consiliului de onoare, din care fac parte si vicepreședinții CNMR. De asemenea, amintim inițiativa vicepreședințiilor CNMR Constantin Degeratu si Costin Georgescu de retragere a “ Ordinului Steaua României “ a lui Laszlo Tokes, initiativă finalizată cu succes. Prin această inițiativă un număr mare de organizații din România si personalități ale vieții culturale și civice vor pune stop unor demersuri de destabilizare a țării si de intrare în legalitate a reprezențanților minorităților maghiare.

Ne exprimăm încrederea în Justiția din România că vor lua decizia corectă și sperăm că agenții de influență ai Ungariei de pe teritoriul României să fie sancționați cum se cuvine de electoratul pe care-l manipulează și îl folosesc în beneficiul câtorva lideri de la București si Budapesta”, se mai arată în comunicat.

Vezi și: Trei maladii devastatoare ținute la distanță cu câteva cești de cafea pe zi

„’Vreau să fac clar precizarea că în calitatea mea de Președinte al CNMR că în urma consultării cu vicepreședinții si președinții de filiale am informat TOATE Instituțiile ce fac parte din arhitectura de securitate națională, precum și Comisiile parlamentare sau structurile administrative cu atribuții în impunerea de măsuri față de aceste acte de trădare națională.

O altă precizare pe care o fac este aceea că nu mă voi opri până când reprezentanții comunității maghiare nu vor respecta Constituția, legile, cultura, istoria acestui popor, indiferent de presiunile pe care le exercită.

Ultima precizare publică pe care doresc să o fac vizează presiuniile de neimaginat exercitate asupra mea ca Președinte al CNMR, dar și asupra membrilor si conducerii Coaliției de către reprezentanții comunității maghiare, dar și de către Instituții conduse politic de reprezentanți ai altor partide decât UDMR în ultimii patru ani”, precizează Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.