Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiunile celui mai pare grup bancar al Germaniei, scădere RECORD după începerea unei investigații. Ce spune directorul general despre PRELUAREA băncii

realitatea.net
criza bursa

Deutsche Bank nu se confruntă cu riscul unei preluări, a afirmat directorul general Christian Sewing, după ce acţiunile celui mai mare grup bancar din Germania au scăzut vineri la un nivel record, transmite Reuters, informează Agerpres.

Speculaţiile privind o posibilă preluare au continuat chiar dacă banca a dezminţit aceste zvonuri în septembrie, când presa anunţa o posibilă alianţă cu banca elveţiană UBS sau cu rivala germană Commerzbank.

"Nu am niciun fel de indicii în legătură cu o preluare. Suntem în grafic să înregistrăm primul profit din ultimii trei ani. Este doar o problemă de timp până când progresele înregistrate de bancă se vor reflecta în preţul acţiunilor", a afirmat duminică Christian Sewing, într-un interviu acordat publicaţiei Bild am Sonntag.

Citește și: Prună îi dă replica lui Toader: E laș și fără curajul asumării responsabilității. O altă mârșăvie din lunga listă pe care istoria o va reține în dreptul lui

Acţiunile Deutsche Bank au scăzut la un nivel record după ce aproximativ 170 de criminalişti, procurori şi inspectori fiscali au percheziţionat joi şi vineri şase sedii ale Deutsche Bank din Frankfurt şi din jurul acestui oraş, din cauza acuzaţiilor de spălare de bani. Investigatorii analizează activităţile a cel puţin doi angajaţi ai Deutsche Bank, acuzaţi că ar fi ajutat clienţii să-şi înfiinţeze firme offshore pentru spălare de bani. Au fost ridicate de la sediile băncii documente scrise şi electronice, iar investigaţiile sunt în derulare, a precizat Procuratura din Frankfurt.

Procuratura din Frankfurt a explicat că o verificare amănunţită a băncii a fost decisă după ce investigatorii au reanalizat recentele scandaluri care au scos la iveală numeroase sisteme de evaziune fiscală, de la "LuxLeaks" la finele lui 2014, "Panama Papers" în luna aprilie 2016 şi "Paradise Papers" în luna noiembrie 2017.

Poliţia a făcut percheziţii la birourile tuturor membrilor Consiliului de Administraţie, a precizat Sewing. "Dar asta este în regulă, nu am o problemă cu asta. Vreau ca această problemă să fie clarificată rapid", a declarat şeful Deutsche Bank pentru Bild am Sonntag.

Întrebat dacă el a făcut vreo greşeală, Sewing a răspuns: "Sunt împăcat cu mine însămi şi îmi fac slujba cât de bine pot. Desigur, nu aş spune niciodată că nu fac greşeli. Dar dacă le fac, le corectez de îndată ce este posibil".

Câteva bănci, inclusiv grupurile suedeze Nordea şi Handelsbanken, au fost deja amendate de autorităţile de reglementare pentru că au încălcat reglementările referitoare la spălarea de bani.

Numai în 2016, peste 900 de clienţi au apelat la serviciile subsidiarei Deutsche Bank înregistrate în Insulele Virgine Britanice, generând un volum de 311 milioane euro.

Citește și: Europarlamentarul Cristian Preda o desființează pe Dăncilă: 'Este o marionetă agramată a corupților'

Angajaţii Deutsche Bank sunt acuzaţi că nu şi-au respectat obligaţiile şi nu au raportat suspiciunile legate de spălarea de bani în cazul clienţilor şi al firmelor offshore implicate în schemele de evaziune fiscală, au precizat procurorii.

Cel mai mare grup bancar din Germania trece printr-o amplă reorganizare după trei ani consecutivi de pierderi, o retrogradare din partea Standard & Poor's şi ratarea testelor de stres derulate de Rezerva Federală americană.

În perioada iulie-septembrie 2018, Deutsche Bank a înregistrat un profit net de 229 de milioane de euro, în scădere cu 65% faţă de un rezultat de 649 de milioane de euro înregistrat în perioada similară a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.