Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiunile Tesla scad cu 11%: Bursa este îngrijorată de capacitatea companiei de a atrage finanțări

playtech.ro
tesla model 3

Acțiunile Tesla au căzut cu 11% la bursa americană după ce Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimburi (SEC) a anunțat că i-a intentat un proces lui Elon Musk, directorul general al companiei, pentru fraude prin inducerea în eroare a investitorilor în legătură cu intenția de delistare a companiei.

Acest lucru a creat confuzie pe piața de capital și a afectat investitorii, potrivit Comisiei. SEC cere ca Musk să nu mai poată ocupa poziții de director în cadrul vreunei companii listate la bursă, dar și impunerea de penalități financiare, scrie mediafax.ro.

„Ne îngrijorează faptul că scăderea încrederii investitorilor în Tesla poate avea efect asupra abilității companiei de a obține finanțări convenabile”, spune Ryan Brinkman, analist JP Morgan.

Patru note diferite emise de analiști și firme de brokeraj de pe Wall Street avansează ideea că Musk ar trebui să demisioneze.

Musk a declarat că nu crede că a greșit, iar board-ul producătorului de automobile electrice aa nuțat că îl susține.

Acțiunile au scăzut la 274,17 dolari la New York ( -10,8%), valoarea de piață a Tesla reducându-se cu 6 miliarde de dolari.

Elon Musk este acuzat că luna trecută a făcut declarații false cu privire la investitorii care ar fi urmat să finanţeze Tesla. Miliardarul american a anunțat atunci că se gândește la delistarea companiei. "În realitate, Elon Musk nici măcar nu a discutat, cu atât mai puţin să primească vreo confirmare despre tranzacţie, inclusiv preţul acesteia, de la vreo potenţială sursă de finanţare", se arată în plângerea depusă de SEC la un tribunal din Manhattan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.