Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AC Milan a prezentat proiectul pentru un stadion de 70.000 de locuri

digisport.ro
AC Milan

Proprietarii clubului italian de fotbal AC Milan au prezentat joi proiectul unui nou stadion de 70.000 de locuri, chiar dacă există discuţii cu municipalitatea oraşului pentru modernizarea stadionului San Siro, împărţit în prezent de rossoneri cu rivala Inter, scrie L'Equipe, potrivit Agerpres.

Recent, AC Milan a finalizat achiziţia unui teren în suburbia San Donato Milanese, unde vrea să-şi construiască noul stadion, la 15 km de San Siro. Noua arenă va deservi echipa de fotbal, dar va găzdui şi evenimente din industria spectacolului.

Atât Milan, cât şi Inter vor câte un stadion propriu pentru a-şi creşte reţetele de încasări, dar municipalitatea oraşului, care deţine San Siro, a propus modernizarea acestui stadion sau construcţia altuia nou pentru a menţine cele două echipe.

Dar, la o conferinţă a Financial Times privind economia fotbalului, joi, la Londra, Gerry Cardinale, fondator şi director executiv al RedBird Capital, care a preluat controlul lui AC Milan în 2022, pentru 1,2 miliarde de euro, a spus că a vrut să ofere clubului său propriul loc, inspirat de stadioanele americane, unde evenimentele sportive şi divertismentul alternează: ''În toate oraşele din Europa, în ceea ce priveşte o fuziune între sport, muzică şi alte evenimente live, s-ar crede că Milano ar fi locul ideal pentru acest lucru şi vom face tot posibilul pentru a-l face''.

Cardinale a adăugat că intenţionează chiar să creeze o companie capabilă să construiască mai multe stadioane pentru alte cluburi italiene.

Inaugurat cu aproape un secol în urmă, în 1926, San Siro este unul dintre cele mai faimoase locuri de fotbal din lume. Pe numele său oficial "Giuseppe Meazza", stadionul are 80.000 de locuri, dar nu mai răspunde nevoilor cluburilor, în ciuda modernizării sale pentru Cupa Mondială din 1990.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.