Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AC Milan şi Monza îl omagiază pe Silvio Berlusconi cu un meci amical anual

bbc.com
Silvio Berlusconi

AC Milan şi Monza anunţă, joi, crearea "Trofeului Silvio Berlusconi" ("Trofeul Silvio Berlusconi"), un meci amical pe care cele două echipe care au fost conduse de fostul premier îl vor disputa în fiecare an, prima ediţie fiind programată la 8 august.

Meciul din acest an va avea loc pe stadionul U-Power din Monza, scrie news.ro.

Anii viitori, locul de desfăşurare va alterna între stadioanele celor două cluburi.

“Această iniţiativă are ca scop să omagieze şi să păstreze vie memoria preşedintelui Silvio Berlusconi. Acesta a fost o figură care a scris pagini de neşters în istoria ambelor cluburi”, notează AC Milan.

Cu Berlusconi proprietar al clubului, AC Milan a câştigat din 1986 până în 2017 29 de trofee: opt titluri de campioană, o Cupa Italiei, Supercupa Italiei de şapte ori, cinci Cupe Europene/Liga Campionilor, două Cupe Intercontinentale, o Cupa Mondială a Cluburilor FIFA şi cinci Supercupe Europene/UEFA. Înseamnă că a condus clubul în perioada cu cele mai multe succese din istoria Rossoneri.

Ulterior, la 28 septembrie 2018, la îndemnul său, Fininvest Group a achiziţionat AC Monza, la acea vreme o echipă din Serie C. Biancorossi au revenit în Serie B în mod oficial, după o absenţă de 19 ani, la 8 iunie 2020 şi, la 29 mai 2022, au obţinut pentru prima dată promovarea în Serie A, reuşind apoi o campanie remarcabilă în prima ligă italiană. De fapt, şi-a asigurat menţinerea în Serie A cu şase meciuri înainte de final şi a terminat pe locul 11, cu 52 de puncte, ceea ce a făcut să fie cea mai bună echipă nou-promovată din toate cele cinci divizii europene de top.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, un miliardar celebru prin manevrele sale politice, probleme cu justiţia şi scandaluri sexuale, a murit în data de 12 iunie, la vârsta de 86 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.