Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AC Milan solicită o anchetă privind presupusele scandări rasiste ale suporterilor lui Lazio

digisport.ro
AC Milan

Clubul AC Milan a solicitat luni Federaţiei italiene de fotbal (FIGC) să ancheteze presupusele scandări rasiste ale suporterilor lui Lazio Roma, care l-au vizat pe mijlocaşul francez Tiemoue Bakayoko, în cursul meciului pe care cele două formaţii l-au disputat duminică în Serie A, informează AFP, potrivit Agerpres.

Într-un mesaj postat pe Twitter, gruparea "rossonera" a indicat că "a decis să sesizeze" federaţia, "pentru a face lumină în privinţa scandărilor provenind din sectorul suporterilor oaspeţi", în timpul meciului Milan - Lazio (2-0), care a avut loc duminică seara pe stadionul San Siro.

Tot luni, Tiemoue Bakayoko acuzase, într-o postare pe Instagram, "anumiţi susţinători ai lui Lazio" că se află la originea scandărilor rasiste la adresa sa şi a lui Franck Kessie.

"Suntem puternici şi mândri de culoarea pielii noastre. Am încredere deplină în clubul nostru pentru a-i identifica" pe vinovaţi, a adăugat jucătorul francez, care a părăsit terenul accidentat, la scurt timp după intrarea sa în joc.

În ultimele sezoane, cu excepţia ultimului (disputat în totalitate cu porţile închise din cauza pandemiei), au fost înregistrate în mod regulat incidente cu tentă rasistă în timpul meciurilor din campionatul Italiei.

În noiembrie 2019, cele 20 de cluburi din Serie A au dat publicităţii "o scrisoare deschisă către toţi cei care iubesc fotbalul italian", pentru "a spune Basta! (Ajunge!)" şi a denunţa "rasismul pe stadioane", care este "un motiv de frustrare şi ruşine". Însă sancţiunile sunt, în general, destul de mici în astfel de cazuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.