DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Academia de Poliţie, MĂSURI după scandalul de la admitere. Godină: Mai sunt grile greşite

i-Ziare.ro
rezultate

Reprezentanții Academiei de Poliție au reacționat în urma scandalul iscat după probele scrise de la admitere 2017. Academia de Poliţie anunţă că a modificat baremul de corectare la întrebări de la proba de Istorie, în urma sesizărilor primite de la candidaţi care au reclamat că în barem era trecută ca fiind corectă o variantă greşită. De cealaltă parte, poliţistul Marian Godină, care a susţinut şi el examenul şi a reclamat problemele de la această probă, spune că mai există şi alte grile de corectare cu răspunsuri eronate.

Academia de Poliţie a admis eroarea semnalată şi a anunţat că la corectarea lucrărilor la Istorie se va ţine cont de răspunsul corect, nu de barem.

"Comisia Centrală de Admitere pe Academie, analizând unele aspecte sesizate de candidaţii care au susţinut proba scrisă de evaluare a cunoştinţelor în data de 08.08.2017 (seria a 3-a), referitoare la baremul stabilit pentru întrebările la disciplina Istorie, a hotărât următoarele: Se modifică baremul de corectare în sensul că la întrebarea 28 de la Grila A3 şi întrebarea 22 de la Grila B3 se acordă 1 (un) punct numai candidaţilor care au indicat ca variantă de răspuns litera a). În cazul candidaţilor care la întrebarea 28 de la Grila A3 şi întrebarea 22 de la Grila B3 au indicat ca variantă de răspuns litera b), punctajul obţinut la disciplina Istorie scade cu 1 (un) punct. În cazul candidaţilor care la întrebările sus-menţionate au indicat ca variantă corectă litera c) sau litera d) punctajul acordat iniţial nu se modifică", a transmis Academia de Poliţie.

Citeşte şi: Accident DE PROPORŢII : Trei tiruri s-au ciocnit pe DN 79. Trafic complet BLOCAT - FOTO

Poliţistul Marian Godină, de la care a pornit acest scandal, susţine, însă, că acestea nu sunt singurele probleme din baremul de corectare de la Istorie.

"Pentru colegii care vor face contestaţie (eu nu am cum să ajung la Bucureşti), vedeţi că în România, conform Constituţiei, iniţiativa legislativă o are şi electoratul, nu numai Guvernul, deputaţii şi senatorii, aşa cum au specificat ei în grilă. Deci asta e încă o întrebare cu răspuns al lor greşit, dar pe care nu o recunosc deşi chiar profesori de istorie le-au semnalat asta", scrie Godină, într-un nou mesaj postat miercuri dimineaţă pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.