DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Academia de Poliţie din București va avea o biserică: Piatra de temelie a fost aşezată de PS Timotei Prahoveanul

basilica.ro
Academia de Poliţie biserica

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din București va avea propriul lăcaş de cult. Piatra de temelie a fost aşezată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, joi, 15 iulie 2021.

Biserica este un laborator al Învierii

La eveniment, ierarhul a vorbit despre rolul bisericii în lume şi a prezentat câteva aspecte privitoare la ocrotitorul viitorului lăcaş de cult, scrie Basilica.ro.

O biserică este o poartă care ne duce către Împărăţia lui Dumnezeu. Într-o şcoală unde studenţii învaţă principii deosebite care îi vor călăuzi în viaţă, o biserică este mai mult decât necesară”.

Biserica este un laborator al Învierii, aşa cum era numită de Părinţii Bisericii, unde învăţăm mai ales iubirea lui Dumnezeu şi unde înţelegem că viaţa noastră trecătoare trebuie să fie aşezată la picioarele Mântuitorului Hristos”.

Conducerea Academiei a hotărât ca ocrotitorul lăcaşului de cult să fie Sfântul Apostol Toma, unul dintre cei care s-au bucurat de cuvintele Mântuitorului, un apostol care, deşi a fost uşor neîncrezător, în momentul în care Mântuitorul înviat din morţi S-a arătat celorlalţi a cerut să-L vadă şi el pe Domnul înviat din morţi. Apostolul Toma a dorit să vadă semnul cuielor încredinţându-se pentru noi că Mântuitorul Hristos a înviat din morţi”, a spus Preasfinţia Sa.

Binefăcătorii proiectului

PS Timotei Prahoveanul i-a nominalizat pe cei trei binefăcători principali care au făcut posibil ca acest proiect să devină realitate: Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, Conf. David Ungureanu, comisar‑șef de Poliție și comandantul Academiei de Poliție, Arhim. Ciprian Grădinaru de la Paraclisului Catedralei Naționale.

Cei trei, „împreună cu alţi oameni buni – unii dintre ei aflându-se aici – au făcut rugăciune şi îi cer lui Dumnezeu cum i-am cerut şi noi la această aşezare a pietrei de temelie ca lucrările care încep astăzi să fie duse în curând la desăvârşire cu harul, cu ajutorul şi cu lucrarea Duhului Sfânt”, a mai precizat Episcopul, care le-a mulţumit apoi celor prezenţi pentru răbdare, rugăciune şi evlavie.

Preasfinţia Sa i-a oferit Ministrului de Interne o icoană cu chipul Maicii Domnului.

Absolvire şi depunere jurământ

Anterior slujbei de sfinţire a pietrei de temelie, a avut loc ceremonia de absolvire şi depunerea jurământului pentru promoţia 2021 a Academiei de Poliţie.

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat o slujbă de Te-Deum, i-a felicitat pe absolvenţi şi a evidenţiat câteva dintre proiectele comune ale Bisericii cu Academia de Poliţie din Bucureşti.

Sunt deosebit de bucuros să amintesc numeroasele proiecte comune pe care Biserica, împreună cu această Academie de Poliție, le‑a făcut în ultima perioadă. De aceea, mulţumim domnului comandant, Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru şi tuturor celor care s-au implicat în proiectele comune”.

…Cred că mulți dintre dumneavoastră sunt oameni care privesc departe, nu doar către proiectele ce vă stau înainte ca absolvenți ai acestei Academii, ci mai ales în perspectiva dobândirii veșniciei, care este atât de importantă, dar la care noi reflectăm atât de puțin”.

Felicit din toată inima absolvenții acestei Academii de Poliție, conducerea Academiei şi corpul profesoral. Ne bucurăm în mod deosebit de împlinirile dumneavoastră, dar și de ceea ce veți face în viitor”.

Vă felicit în numele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel atât pe dumneavoastră, cât şi pe profesorii care s-au ostenit în perioada studiilor dumneavoastră, pe părinţii, apropiaţii şi prietenii dumneavoastră. Doresc să aveţi multe bucurii întru mulţi ani”.

Mai multe imagini în Galeria Foto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.