Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Academia de Poliție se alătură campaniei de donare de sânge a Patriarhiei Române

preoti donare sange 2

Studenții și personalul Academiei de Poliție din Capitală s-au alăturat săptămâna aceasta noii ediții a campaniei Patriarhiei Române „Donează sânge, salvează o viață!”. Peste 150 de studenți și angajați au donat deja sânge, urmând ca numărul lor să ajungă la 600, conform basilica.ro

„Colaborarea cu Patriarhia Română este foarte importantă, pentru că noi avem o tradiție în a răspunde solicitărilor Preafericitului Părinte Patriarh Daniel”, a afirmat  Nicolae David Ungureanu, rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

El a mai subliniat că salvarea de vieți prin donarea de sânge „este o mare șansă pe care ne-o oferă Dumnezeu”.

Au donat sânge și voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale, care le-au oferit participanților produse alimentare, ceai, apă și cafea.

Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, inițiatorul campaniei, a spus: „Partenerul nostru poate cel mai fidel este Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, unde ne bucurăm de o prezență substanțială a studenților, care au dovedit, ca de fiecare dată, receptivitate și solidaritate față de nevoia de sânge care există în spitalele românești”.

„Acest sânge donat astăzi reprezintă foarte multe vieți salvate. Gestul studenților de la Academia de Poliție și al voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale este unul nobil și vine în sprijinul comunității, în sprijinul oamenilor aflați în spital, suferinzi de diverse boli”, a declarat și Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale.

„Astăzi am donat sânge plecând de la ideea că bunul Samaritean trebuie să fie oriunde printre noi și, dacă vom aștepta mereu ca altcineva să doneze sânge, acel cineva nu va veni niciodată. De aceea, în momentul în care vrem să donăm sânge, trebuie să începem cu noi”, a spus Constantin Jiga, unul dintre Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale.

În România, sub 2% din populație donează sânge, față de media europeană de 10%. Din 2013 și până în prezent, campania „Donează sânge, salvează o viață!” a Patriarhiei Române a strâns peste 19.000 de litri de sânge de la peste 35.000 de voluntari. Patriarhia este astfel instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor.

Campania din acest an se finalizează în data de 16 iunie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.