Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Academia Operei Scala din Milano deschide un conservator în Arabia Saudită: 600 de copii vor fi găzduiți de instituția italiană de la Riad

opera

Academia Operei Scala din Milano a validat un proiect pentru crearea la Riad, în Arabia Saudită, a unui conservator, au anunţat mass media italiene. Acesta va găzdui 600 de copii încadraţi de profesorii de la prestigioasa instituţie italiană, scrie AFP, potrivit news.ro.

Citește și: Lovitură pentru Tudor Chirilă! Cum s-a ales artistul cu dosar penal

Proiectul Conservatorului de la Riad a fost validat, marţi, de Consiliul de administraţie al Fundaţiei Academiei de arte şi meserii a Teatrului Scala, prezidat de Alexander Pereira, indică cotidianul economic Il Sole 24 Ore.

Scala a anunţat la 18 martie că va înapoia mai multe milioane de euro Arabiei Saudite în urma polemicii create din cauza unui contract de finanţare care prevedea intrarea ministrului saudit al Culturii în consiliul de administraţie al celebrului teatru.

Citește și: Concursul muzical internaţional Eurovision 2019 ar putea fi anulat! Care este cauza

Proiectul "este unul dintre punctele prevăzute în acordul pe care Pereira era pe cale să-l negocieze cu prinţul Badr bin Abd Allah, ministrul Culturii din Arabia Saudită, şi care a fost respins de consiliul de administraţie al Fundaţiei", potrivit cotidianului.

Acordul cu Riadul presupunea o finanţare de 15 milioane de euro, din care trei milioane, deja achitate, vor fi rambursate.

Citește și: Lovitură pentru clienții Orange! Ce se întâmplă cu rețeaua

Viitorul conservator de la Riad îşi a deschide porţile în septembrie 2019 şi va propune cursuri de canto şi de muzică, precum şi lecţii de dans pentru băieţi şi fete cu vârste între 6 şi 10 ani. Instituţia va primi aproape 600 de elevi încadraţi de profesori proveniţi din Academia Scala din Milano.

Academia Operei Scala este consedirată drept una dintre cele mai prestigioase instituţii de formare pentru profesioniştii artelor spectacolului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.