Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru Oprea? Academia SRI verifică doctoratele suspectate de plagiat

SRI sigla

Academia Naţionala de Informatii Mihai Viteazul (a SRI) demarează un proces de evaluare a modului în care sunt respectate standardele ştiinţifice în cazul tezelor de doctorat, anunţă instituţia într-un comunicat. În urma evaluării, conducerea instituţiei va lua "decizii care vor consolida calitatea procesului de învățământ și cercetare academică".

Vezi şi: Încă un verdic dur în cazul tezei de doctorat a lui Oprea: PLAGIAT!

Pozitia Academiei vine dupa ce HotNews.ro a prezentat cazurile de suspiciuni de plagiat din tezele de doctorat coordonate de Gabriel Oprea la ANIMV. Printre lucrările de doctorat suspectate de plagiat se numară cele semnate de Neculai Onţanu, Bogdan Licu, Adela Loredana Neagu (secretara lui Gabriel Oprea), Loredana Radu (avocata lui Victor Ponta).

Vezi şi: UNPR acuză o campanie politică anti-Oprea

Comunicatul Academiei Nationale de Informatii:

"Având în vedere recentele luări de poziție din spațiul public, cu referiri la unele lucrări științifice elaborate în cadrul Școlii Doctorale a Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, vă facem cunoscută decizia forului nostru universitar, menită a asigura transparența și climatul corect de derulare a activităților cu caracter știintific.

Consiliul de administrație a transmis Senatului Academiei solicitarea de a evalua stadiul implementării măsurilor privitoare la respectarea standardelor de calitate academică a tezelor de doctorat.

În acest sens Senatul Academiei mandatează Consiliul Științific al Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” să accelereze procesul de evaluare, inițiat cu mult timp în urmă, asupra modului de respectare a standardelor științifice și dezvoltare a capacității noastre academice.

Concluziile acestei evaluări vor sta la baza unor decizii care vor consolida calitatea procesului de învățământ și cercetare academică în cadrul ANI MV."

Vezi şi: Secretara lui Gabriel Oprea, acuzată de plagiat la doctorat: Decorată de Iohannis și Băsescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.