Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, radiografie SUMBRĂ a României

balaceanu stolnici

Ajuns la 94 de ani, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici face o radiografie sumbră a României de astăzi. El consideră că atât oamenii politici, cât și presa distrug societatea, în loc să o ajute să evolueze și tocmai din acest motiv oamenii de calitate nu se implică în treburile cetății.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea, ASALTAT pe două fronturi: liderul PSD joacă pe muchie

”Există o foarte proastă organizare a vieții economice care defavorizează producătorii interni și favorizează importurile. Există o birocrație hipertrofiată și insuficient de pregătită care paralizează toate activitățile și inundă toate instituțiile și unitățile economice cu un exces de formalități frenatoare și inutile.

Există, în ciuda eforturilor din ultima vreme, încă o devastatoare corupție la toate nivelurile. Prea mulți politicienii continuă să considere politica drept o profesiune rentabilă, chiar foarte rentabilă, iar presa noastră a renunțat să fie o instituție de informare corectă și de educație și a optat spre o orientare comercială – venituri, rating etc – scoborând la nivelul unui jurnalism tabloid de scandaluri și la o apologetică a răului cu neglijarea binelui – o știre bună nu este o știre.  Eradicarea acestora mi se pare o muncă de Sisif, la care nimeni nu vrea să se angajeze. Oamenii de calitate se feresc să se implice în treburile cetății, iar cancerele sociale nu contenesc să chinuie populația.”, a declarat Stolnici, pentru Q Magazine.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.