Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Academicianul Eugen Simion, la simpozionul de la Muzeul Literaturii: 'ICR s-a deschis, este vizibil acest lucru și o recunoaștem onest'

Eugen Simion

„Proiecții ale culturii române în cultura europeană” este genericul sub care Muzeul Național al Literaturii Române a organizat, la București, un simpozion internațional ce a reunit importanți oameni de cultură din țară și străinătate. „Proiectul nostru s-a născut în mod firesc, după ce anul trecut am mai avut un astfel de eveniment, și chiar dorim să organizăm mai des aceste întâlniri, pornind de la premisa că oricine stă în Europa are o cultură europeană”, a declarat domnul Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române.

Președintele ICR, doamna Liliana Țuroiu, a răspuns intenției exprimate de directorul MNLR, asigurându-l de tot sprijinul Institutului Cultural Român în permanentizarea acestei manifestări și în intierarea sa și în reprezentanțele din afara țării. „Subiectul acestui simpozion constituie o temă de reflecție fundamentală pentru Institutul Cultural Român. Ne preocupă cum și unde ne situăm în cultura europeană pentru că de răspunsurile pe care ni le dăm la aceste întrebări țin, în bună măsură, și argumentele pe care le avem în vedere atunci când facem opțiunile strategice.”a precizat în alocuțiunea sa președintele ICR.

Academicianul Eugen Simion a apreciat atât inițiativa MNLR de organizare a unei astfel de dezbateri, cât și poziția ICR. „Rolul instituțiilor românești este să fie deschise pentru cultura română și să folosească toate forțele intelectuale. Institutul Cultural Român s-a deschis, este vizibil acest lucru și o recunoaștem onest, după ce ani de zile a fost deschis doar pentru un grup de intelectuali. Este momentul să fim naționali cu fața spre universalitate, așa cum ne îndemna Titu Maiorescu”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.