Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accesul vizitatorilor în secţiile cu risc ale Spitalului Judeţean Constanța, suspendat

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava

Programul de vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) "Sf. Apostol Andrei" Constanţa va fi limitat la două ore pe zi şi suspendat în secţiile cu risc începând cu 10 ianuarie, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de gripă şi viroze respiratorii, au informat, luni, reprezentanţii unităţii medicale.

Totodată, conducerea SCJU Constanţa face apel la vizitatori să respecte o serie de reguli atunci când vin la spital.

"Având în vedere contextul epidemiologic actual privind creşterea numărului de cazuri de gripă şi viroze respiratorii şi, la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Ministerului Sănătăţii, conducerea Spitalului Judeţean Constanţa a luat o serie de măsuri, în vederea prevenirii răspândirii infecţiilor respiratorii. Astfel, începând de marţi, 10 ianuarie 2023, accesul vizitatorilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei' Constanţa va fi permis după cum urmează: luni - duminică: 13,00-15,00", se arată într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al SCJU, Crina Kibedi.

Conform sursei citate, în vederea protejării pacienţilor şi a personalului medical, se interzice accesul vizitatorilor în secţiile cu risc - Neonatologie, Obstetrică-Ginecologie 1 şi 2, Pediatrie, Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, informează Agerpres.

"Venim în sprijinul pacienţilor internaţi în secţiile unde programul de vizită este suspendat cu personal care va asigura serviciul de curierat, zilnic, în intervalele orare 11,00-12,00 şi 16,00-17,00. Punctul de întâlnire este la intrarea în spital dinspre Bd. Tomis (uşa rotativă)", se precizează în comunicat.

Accesul vizitatorilor în salon este permis după cum urmează: un vizitator/pacient în saloanele cu trei paturi, pacienţii putând fi vizitaţi pe rând; un vizitator/pacient în saloanele cu 4-6 paturi, putând fi vizitaţi maximum doi pacienţi în acelaşi timp.

Durata vizitei este limitată la 15 minute şi nu este permis accesul vizitatorilor care prezintă semne clinice de infecţii respiratorii sau sunt în stare de ebrietate.

Este obligatorie purtarea echipamentului de protecţie, care este pus la dispoziţia vizitatorilor gratuit şi se regăseşte la intrarea în fiecare secţie, precum şi purtarea măştii de protecţie, în timpul vizitei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.