Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accesul vizitatorilor în SJU Tulcea, interzis pe fondul creşterii cazurilor de COVID-19

spitalul sf sava

Accesul vizitatorilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Tulcea a fost interzis printr-o decizie luată de conducerea unităţii, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a crescut în ultima perioadă, potrivit datelor făcute publice pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Interzicerea accesului vizitatorilor în SJU va fi valabilă "până la noi dispoziţii", conform anunţului făcut public la intrarea în unitate.

"În mod excepţional, în cazul pacienţilor internaţi în SJU aflaţi în stare terminală, din motive umanitare, aparţinătorilor le va fi permisă o vizită, inclusiv serviciu religios, de 15 minute", se menţionează în anunţul semnat de conducerea SJU.

Vizitele aparţinătorilor bolnavilor aflaţi în fază terminală pot fi efectuate doar în baza unei cereri adresate medicului şef de secţie sau medicului de gardă, vor fi făcute doar de către o singură persoană care va fi însoţită eventual de personal religios şi care va purta echipament de protecţie acordat de personalul medical, potrivit Agerpres.

Vizita acestor persoane va fi posibilă şi în afara programului afişat şi după ce ele vor fi înştiinţate de personalul medical privind starea pacientului.

"Accesul vizitatorilor şi aparţinătorilor în secţiile ATI şi Neonatologie este condiţionat de un triaj epidemiologic", se mai specifică în sursa amintită.

Potrivit DSP, incidenţa cazurilor de COVID-19 la data de 29 iulie a fost 1,12 cazuri la mia de locuitori, după ce pe data de 4 iulie aceasta a fost de 0,12 cazuri la mia de locuitori.

Datele DSP arată că în ultimele 24 de ore, în judeţ s-au înregistrat 15 cazuri noi de COVID-19, 104 persoane sunt izolate, iar 16 sunt internate la SJU. La secţia ATI a spitalului, luni dimineaţa nu era nicio persoană internată din cauza COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.