Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accident aviatic în Kenya: Cel puţin cinci soldaţi kenyeni au murit în urma prăbuşirii unui elicopter militar

Operation World
kenya

Un elicopter militar kenyan s-a prăbuşit joi în vestul ţării; cinci soldaţi aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa, a declarat o sursă din poliţie a agenţiei Reuters, adăugând sub rezerva anonimatului că alţi trei militari au fost răniţi şi sunt acum spitalizaţi.

Potrivit unei surse de securitate citate de agenţia chineză de ştiri Xinhua, numărul morţilor ar fi de cel puţin opt ofiţeri de rang înalt. Media locale au relatat că şeful forţelor armate, generalul Francis Omondi Ogolla se afla la bordul elicopterului prăbuşit, dar starea sa de sănătatea este necunoscută pentru moment, relatează AFP, potrivit Agerpres.


Elicopterul a căzut în regiunea Elgeyo Marakwet, a indicat purtătorul de cuvânt al preşedintelui William Ruto, fără a se referi la victime.

Şeful statului a convocat o şedinţă de urgenţă a Consiliului Naţional de Securitate la Nairobi, în cursul serii, a scris în reţeaua X purtătorul de cuvânt Hussein Mohamed.

Din partea guvernului, purtătorul de cuvânt Issac Mwaura a comunicat, tot în mediile sociale, că va urma o declaraţie despre incident.

Ministrul apărării, Aden Duale, nu a răspuns apelurilor telefonice ale Reuters.

Agenţia reaminteşte că în iunie 2021 au murit zece militari din Kenya, tot la prăbuşirea unui elicopter, în cursul aterizării lângă capitala Nairobi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.