Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE ale Sindicatului Național de Sport: Eduard Novak a mușamalizat un accident / Reacția ministerului

Foto Facebook
Eduard Novak

Sindicatul Național de Sport și Tineret susține că ministrul Eduard Carol-Novak ar fi condus mașina MTS-ului pentru a merge la o competiție la care participa în nume propriu, apoi a făcut un accident și i-ar fi cerut șoferului să își asume vina. Ministrul însă neagă cele întâmplate, potrivit Antena 3.

„Ministrul Eduard Novak a fost implicat într-un accident auto pe 13 iunie 2021, pe șosea, în apropiere de Buzău. Sursele noastre ne-au relatat că mașina ministerului a fost prinsă într-un carambol pe șosea, când se întorcea de la Bacău.

În condițiile unui trafic aglomerat, pe carosabilul plin de apă, a fost de ajuns un moment de neatenție pentru ca mai multe mașini să se tamponeze, a fost un accident în lanț, iar una dintre mașini a fost cea a Ministerului Tineretului și Sportului.

În weekendul trecut, sportivul Eduard Novak a participat la o competiție de ciclism – Turul Colinelor Bacău, competiție desfășurată în 2 etape: Sâmbătă, 12 iunie – proba de Criterium în centrul Bacăului, pe un traseu de 2 km. Duminică, 13 iunie – proba de Fond de 100 km. Întrebarea este oare câți sportivi din România se deplasează la competiții cu mașini de lux, pe banii statului român?

Trecem peste cheltuielile privind deplasarea și ne întoarcem la accidentul care a avut loc. Informațiile noastre sunt că la volan se afla ministrul Novak, șoferul era în dreapta, pe post de copilot. Depășim și acest aspect legal/nelegal și aflăm că nu s-au întocmit documentele necesare la fața locului.

Orice conducător auto știe că în astfel de situații există o procedură simplă, a constatării amiabile și a declarării accidentului (Legea 132/2017 și Legea 49/2006). Astăzi, bolidul de lux al ministrului a fost parcat (ascuns) în parcarea subterană a MTS și nu afară, pe locul rezervat”, anunță sindicatul pe pagina de socializare.

"În data de 13 iunie, în drum spre București, pentru a participa la meciul dintre Austria și Macedonia de Nord, am preluat la un moment dat volanul autoturismului de serviciu, pentru că șoferului meu i se făcuse rău pe drum. Pe centura Ploieștiului, înainte de intrarea pe autostradă, mașina noastră a fost implicată într-un accident rutier minor, respectiv o tamponare ușoară. Aceasta s-a produs pe fondul condițiilor meteo nefavorabile și a acumulării de apă pe carosabil, ceea ce a generat fenomenul de acvaplanare. Ambele autovehicule implicate au suferit avarii nesemnificative și nicio persoană nu a fost rănită. Au fost încheiate documente de constatare amiabilă a accidentului, iar acesta se află acum în service, pentru reparații", precizează ministerul, într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.