Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accident chimic într-o fabrică din Germania - Zeci de persoane spitalizate

Konstanz

Un total de 25 de persoane au fost spitalizate vineri cu iritaţii ale tractului respirator după ce au inhalat fum în urma unui accident chimic la o fabrică din Konstanz, în sudul Germaniei, relatează dpa și Agerpres.

Angajaţi ai companiei care produce soluţii de procesare a fructelor pentru industria alimentară şi a băuturilor au detectat în cursul dimineţii prezenţa unui gaz coroziv, a explicat poliţia. Gazul emana dintr-un container amplasat la subsol.

Un angajat a reușit să evite o situație mult mai gravă

Situaţia era de natură să le pună în pericol viaţa, dar un angajat a acţionat rapid şi a procedat corect, a spus un purtător de cuvânt al pompierilor.

Bărbatul, echipat cu costum de protecţie complet, a folosit un stivuitor pentru a muta containerul în afara clădirii, unde gazul s-a putut evapora fără a pune în pericol mediul sau pe localnici.

Primele elemente ale anchetei au stabilit că joi în containerul de 1000 de litri fuseseră mixate două substanţe - acid azotic şi un detergent Horolith - pentru producerea unui agent de curăţare a cazanelor, dar din motive necunoscute temperatura a crescut şi s-a produs o reacţie chimică, rezultând o emanaţie de gaz cu înaltă toxicitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.