Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Accidentări, baremuri nerealizate, eşecuri, dar şi renunţări dictate de un calendar încărcat. Marii sportivi care nu vor participa la JO Tokyo

roger federer

Accidentări, baremuri nerealizate, eşecuri, dar şi renunţări dictate de un calendar încărcat sau obiective diferite. Mai mulţi sportivi importanţi nu vor participa la competiţia de la Tokyo, programată anul trecut, dar care se va disputa în acest an în condiţii speciale cauzate de pandemia de coronavirus.

Simona Halep este accidentată şi după ce nu a evoluat la turneele de grand slam de la Roland Garros şi Wimbledon, şi-a anunţat retragerea şi de la Tokyo.

Elveţianul Roger Federer şi-a anunţat şi el retragerea de la turneul olimpic, tot din cauza unei accidentări.

O altă vedetă a tenisului, Serena Williams, a spus pas JO, la fel ca şi Rafael Nadal, Dominic Thiem, Bianca Andreescu, Victoria Azarenka, Stan Wawrinka sau Johanna Konta.

Vedeta mondială a atletismului, etiopianul Kenenisa Bekele, nu va fi prezent la Tokyo, după ce a refuzat să participe la o selecţie la maraton în ţara sa.

Britanicul Mo Farah, dublu campion olimpic la 5.000 metri şi 10.000 metri în 2012 şi 2016, nu a reuşit baremul de calificare şi rămâne acasă.

Nici dubla campioană olimpică la 800 metri Caster Semenya nu a reuşit baremul pentru JO, la fel cum e cazul şi sprinterului Justin Gatlin.

Kenyanul David Rudisha este accidentat şi nu va putea să-şi apere titlul olimpic la 800 metri.

La nataţie, americanul Ryan Lochte nu a reuşit să facă baremul şi astfel nu va putea participa la a cincea sa Olimpiadă. El are în palmares 12 medalii olimpice, dintre care şase de aur.

Prezent la JO între 1984 şi 2008, baseball-ul revine în această vară. La primele şapte ediţii, Cuba, unde este sport national, a luat aurul de trei ori (1992, 1996, 2004) şi argintul de două ori (2000, 2008). Însă acum echipa cubaneză nu a obţinut calificarea, după două eşecuri la turneul din SUA. Alte drame naţionale la baschet: Lituania, care nu a ratat nicio ediţie de la JO de la declararea independenţei, Serbia şi Grecia au fost învinse la turneele de calificare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.