Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Accidentul' e specializarea lui: A fost prins, după ce a păcălit mai mulți oameni, deși mai fusese condamnat pentru aceeași infracțiune

catuse politie

Un bărbat din Galaţi a fost arestat preventiv, după ce a comis mai multe infracţiuni de înşelăciune prin metoda "Accidentul", cu un prejudiciu de 85.000 de lei. Individul a mai fost condamnat şi în trecut pentru fapte similare.

IPJ Galaţi a anunţat, vineri, că un bărbat de 34 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Conform poliţiştilor, în perioada septembrie – octombrie 2021, prin metoda "Accidentul", bărbatul ar fi reuşit să înşele două persoane, creând un prejudiciu de 85.000 de lei.

De asemenea, bărbatul ar fi încercat să mai înşele o persoană, însă aceasta şi-a dat seama când era pe punctul de a-i înmâna suma de bani cerută.

La rândul lor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au transmis că prima victimă a fost sunată de mai multe ori, la începutul lunii septembrie.

Bărbatul a folosit mai multe nume false, dându-se drept medic. I-a spus victimei că fiica sa şi-a fracturat coloana vertebrală în urma unui accident casnic, determinând-o astfel să-i dea 70.000 de lei. Suspectul a mers personal la uşa victimei şi a ridicat banii.

"La data de 2 septembrie, în jurul orei 16.30, a apelat persoana vătămată S.E, în mod succesiv, iar prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, respectiv că ar fi fiica acesteia, respectiv un medic, a indus-o şi menţinut-o în eroare sub pretextul că fiica acesteia şi-a fracturat coloana vertebrală în urma unui accident casnic, determinând-o astfel să-i remită suma totală de 70.000 pe care a ridicat-o din faţa uşii de acces în locuinţa persoanei vătămate", precizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, scrie news.ro.

A doua oară, individul a sunat o femeie şi a pretins că este sora acesteia, reuşind să o înşele cu 30.000 de lei.

"La data de 16 octombrie, în jurul orei 14.30, a apelat persoana vătămată P.T. recomandându-se a fi sora acesteia, iar sub pretextul că a suferit un accident în baia locuinţei şi are coloana fracturată, a indus-o şi menţinut-o în eroare, determinând-o să-i predea un card bancar pe care se afla suma de aproximativ 30.000 lei aparţinând soţului acesteia, împreună cu codul pin. Ulterior, în aceeaşi zi, folosind cardul bancar şi codul pin aferent, inculpatul a realizat multiple plăţi în valoare de 11.988, 70 de lei, achiziţionând mai multe bijuterii din aur, pe care le a amanetat în aceeaşi zi", mai spun procurorii.

Cea de-a treia persoană pe care a sunat-o şi-a dat seama în ultima clipă. Când l-a văzut pe bărbat în faţa blocului, victima şi-a dat seama că acesta nu este niciun doctor şi a refuzat să-i mai dea cei 30 000 de lei pe care acesta îi ceruse.

Ulterior, individul a fost prins şi reţinut, magistraţii emiţând pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii precizează că bărbatul este recidivist şi a mai fost condamnat în trecut pentru acelaşi gen de fapte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.