Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACEA: Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au crescut

Dacia
Dacia Sandero

ACEA: Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au crescut.

Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat în mai un avans de 44,4%, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 4,3%, de la 3,5% în perioada similară din 2022, arată datele publicate miercuri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite Reuters.

Datele statistice sunt valabile pentru statele din Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia, conform Agerpres.

Un număr de 48.022 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate în mai în Europa, comparativ cu 33.253 în perioada similară din 2022.

Aproape toţi marii producători auto au raportat creşteri ale vânzărilor în mai: grupul Volkswagen (20,2%), grupul Renault (35,5%), Mercedes-Benz (1,4%) în timp ce grupul Stellantis şi Ford au raportat scăderi, de 0,5% şi, respectiv, 2,8%.

În primele cinci luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au crescut cu 42,9% în Europa. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 239.514 unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie-mai 2022 (167.647 vehicule).

Toţi marii producători auto au raportat creşteri ale vânzărilor în primele cinci luni din acest an grupul Volkswagen (24,9%), grupul Stellantis (7,2%), grupul Renault (30,8%), Mercedes-Benz (7,72%) şi Ford (2,1%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.